Το νερό είναι ένα βασικό συστατικό το οποίο υπάρχει στο σώμα μας σε ποσοστό περίπου 60%.
 
Καταναλώνουμε νερό όχι μόνο επειδή είναι αναγκαίο για την επιβίωσή μας αλλά και επειδή είναι ωφέλιμο για την ρύθμιση των βασικών καθημερινών λειτουργιών του οργανισμού μας και την ομαλή λειτουργία του. Συνεπώς όταν δεν προσλαμβάνουμε επαρκή ποσότητα από νερό δηλαδή παθαίνουμε αφυδάτωση είναι δυνατόν να έρθουμε αντιμέτωποι με  προβλήματα στον οργανισμό μας όπως φλεγμονή, δυσκαμψία των αρτηριών, δημιουργία πέτρας στα νεφρά καθώς και προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα. Το να μένουμε επαρκώς ενυδατωμένοι λοιπόν είναι υψίστης σημασίας . Ωστόσο τους χειμερινούς μήνες είναι πολύ πιο δύσκολο να θυμόμαστε να καταναλώνουμε νερό σε σχέση με το καλοκαίρι λόγω του δροσερού κλίματος και της υγρασίας.
 

Τί συμβαίνει το Χειμώνα με το νερό;

 
Επειδή  τον χειμώνα δεν ιδρώνουμε τόσο λόγω του δροσερού περιβάλλοντος, το σώμα μας είναι δύσκολο να αναγνωρίσει ότι υπάρχει έλλειψη από νερό.
 
 
Στη πραγματικότητα η αφυδάτωση το χειμώνα είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο λόγω του ότι χρησιμοποιούμε τεχνητά μέσα θέρμανσης όπως οι θερμάστρες ή τα καλοριφέρ με αποτέλεσμα η ξηρότητα του αέρα να δημιουργεί αφυδάτωση. Επομένως εφόσον δεν υπάρχουν ορατές υπενθυμίσεις είναι λογικό να ξεχνάμε να πίνουμε νερό. Ωστόσο είναι απαραίτητο να μη το αμελούμε διότι το νερό έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες στον οργανισμό μας και ας το υποτιμάμε κάποιες φορές!
 

Δείτε ακολούθως 5 λόγους να πίνετε νερό

 
Σας παραθέτουμε λοιπόν 5 πέντε βασικούς λόγους για τους οποίους είναι ωφέλιμο να καταναλώνετε αρκετά ποτήρια νερό και να παραμείνετε υγιείς και ενυδατωμένοι τους χειμερινούς μήνες.
 

1) Η κατανάλωση νερού διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού σας

 
Όταν βρισκόμαστε σε ψυχρό περιβάλλον είναι αρκετά δύσκολο να παρατηρηθεί η έλλειψη νερού. Πολλές φορές λόγω του δροσερού κλίματος και των χαμηλότερων θερμοκρασιών δεν καταναλώνουμε όσο νερό χρειάζεται. Παρ’ όλα αυτά είναι απαραίτητο να έχουμε στο νου μας ότι μόνο και μόνο επειδή δεν διψάμε , δεν σημαίνει ότι είμαστε επαρκώς ενυδατωμένοι . Το νερό βοηθάει στην απομάκρυνση των τοξινών καθώς και στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα μας. Παράλληλα βοηθάει στην διατήρηση της ομοιόστασης  και της ισορροπίας της θερμοκρασίας. Επομένως είναι απαραίτητο να πίνουμε νερό προκειμένου να διατηρήσουμε την ευεξία μας καθώς και να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας . 
 

 2) Το νερό φροντίζει και θρέφει την επιδερμίδα σας 

 
Είναι ζωτικής σημασίας να προσλαμβάνουμε αρκετή ποσότητα νερού προκειμένου να μένουμε ενυδατωμένοι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή υπάρχει ξηρασία στον αέρα, παρατηρούμε πολύ συχνά ότι όταν μεταβαίνουμε από ένα ζεστό περιβάλλον όπως το σπίτι μας σε έναν εξωτερικό χώρο η αλλαγή θερμοκρασίας προκαλεί ξηρότητα στο δέρμα μας με αποτέλεσμα να παρατηρούμε πχ τα χέρια μας να «σκάνε» ή να βγάζουν φουσκάλες. Διατηρήστε μια υγιή και λαμπερή επιδερμίδα εξασφαλίζοντας ότι πίνετε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα το χειμώνα.
 

3) Το νερό συμβάλλει στην τόνωση και την ενέργεια του οργανισμού 

 
Έχει αποδειχθεί ότι όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα,  το σώμα μας εμφανίζει  σημάδια κόπωσης και έλλειψης ενεργητικότητας. Η διατήρηση της καλής ενυδάτωσης εξασφαλίζει ότι οι λειτουργίες του σώματός σας υποστηρίζονται και λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο. Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, το σώμα σας αδυνατεί να εκτελέσει τις απαραίτητες λειτουργίες με αποτέλεσμα να καταναλώνει τους επιπλέον ενεργειακούς πόρους σας, αφήνοντας στο σώμα σας ένα αίσθημα κούρασης και νωθρότητας.
 Γι’ αυτό λοιπόν πίνετε τακτικά νερό προκειμένου να βρίσκεστε σε εγρήγορση και να έχετε ενέργεια και κυρίως προσαρμόστε τα επίπεδα νερού που καταναλώνετε ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνετε μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα ένας αθλητής θα χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα νερού από έναν άνθρωπο ο οποίος κάνει καθιστική ζωή.
 

4) Το νερό φροντίζει για την ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος

 
Θα έχετε παρατηρήσει ότι όταν πεινάμε και δεν έχουμε κάτι για να φάμε, πίνουμε νερό, προκειμένου να «γεμίσει» το στομάχι μας και να μην αισθανόμαστε ότι πρέπει να τσιμπολογήσουμε κάτι. Η καθημερινή κατανάλωση νερού βοηθάει το πεπτικό μας σύστημα να επεξεργαστεί καλύτερα τις τροφές που καταναλώνουμε καθώς και να αποτρέψει τον υπερκαταναλωτισμό τροφίμων.
Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό για να βοηθήσετε το σώμα σας να αφομοιώσει τα τρόφιμα.
 

5) Το νερό προστατεύει  το ανοσοποιητικό σας σύστημα 

 
Τους χειμερινούς μήνες που η θερμοκρασία πέφτει απότομα, «καραδοκούν» αερομεταφερόμενοι ιοί και αρρώστιες απέναντι στις οποίες ο οργανισμός μας μπορεί να είναι πιο ευάλωτος. Συνεπώς όταν ενυδατώνεστε καλά και πίνετε άφθονο νερό, το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να δουλέψει ομαλώς και είναι ικανό να μας προστατέψει από αυτούς τους ιούς, τα  κρυολογήματα κλπ.  και να αυξήσει τις αντοχές μας στις λοιμώξεις ιδιαίτερα του αναπνευστικού συστήματος και των βλεννογόνων.
 

Για να διασφαλίσετε ότι θα καταπολεμήσετε τους ιούς αυτούς φροντίστε να πίνετε τακτικά νερό.

 
Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι πέντε λόγοι είναι αρκετοί για να σας πείσουν ώστε να καταναλώνετε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση κατά τους πιο δροσερούς μήνες και να σας  υπενθυμίσουν ότι όσο περισσότερο νερό προσλαμβάνει ο οργανισμός μας και μένουμε ενυδατωμένοι τόσο πιο υγιείς και χαρούμενοι θα είμαστε τόσο εσωτερικά  όσο και εξωτερικά.
 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός θερμοψύκτη νερού της Emelia που σχετίζονται με την υγεία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης πόσιμου νερού είναι η βελτίωση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων. Το καθαρό νερό από θερμοψύκτη της Emelia ενισχύει την αποδοτικότητα των εργαζόμενων, αθλητών, παιδιών κατά 30% επιτρέποντάς στο σώμα και στο μυαλό να αντέχει περισσότερες ώρες, δουλειάς, διαβάσματος, άθλησης. Έτσι πολλοί επενδύουν στην εγκατάσταση θερμοψύκτη νερού της Emelia προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα έχουν την ευκαιρία να καταναλώνουν αρκετό ποιοτικό νερό καθημερινά.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να προμηθευτείτε τους θερμοψύκτες Emelia:

Τατοϊου 45 – Αχαρναί
Τηλ: 210 55 81 245
Fax: 210 55 81 249
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 422 times Last modified on Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 14:13
Rate it
(1 Vote)