Emelia

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνετε νερό συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν δεν διψάτε. Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα; Είναι μια απλή ερώτηση χωρίς εύκολη απάντηση.

Το νερό για τους περισσότερους αρχαίους πολιτισμούς αποτελούσε ένα στοιχείο της φύσης με μεγάλη σημασία. Συγκεκριμένα, θεωρούνταν ως μία υπερφυσική δύναμη η οποία μπορούσε είτε να κάνει τη ζωή να ανθίσει, είτε να τη βλάψει. Στην χώρα μας, όπως θα δούμε παρακάτω, συναντάμε πολλά έθιμα με το νερό περιέχουν πλούσια παράδοση και ιστορικό ενδιαφέρον.

Η κατανάλωση νερού τον χειμώνα, φαντάζει κάτι το αντιφατικό  για την ενυδάτωση του ανθρώπινου οργανισμού. Πράγματι, εκ πρώτης όψεως εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν ο οργανισμός μας να χρειάζεται ενυδάτωση τον χειμώνα τη στιγμή που η θερμοκρασία είναι ψυχρότερη σε σχέση με το καλοκαίρι.

Στην καθημερινότητά μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας και να ενυδατωνόμαστε επαρκώς, χρειάζεται να καταναλώνουμε άφθονη ποσότητα νερού. Συνεπώς είναι απαραίτητο να σιγουρευτούμε ότι το νερό που καταναλώνουμε καθημερινώς είναι πόσιμο και φιλτραρισμένο και δεν περιλαμβάνει χημικές ουσίες που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση του οργανισμού μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό είναι καλό για την υγεία σας, από τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος και της αρτηριακής σας πίεσης, μέχρι τη βελτίωση της διάθεσης, της μνήμης και της παραγωγικότητάς σας, τα οφέλη του πόσιμου νερού είναι πραγματικά αξιοσημείωτα. Εκτός όμως από την κατανάλωση νερού, ο οργανισμός μας προκειμένου να διατηρήσει την ευρωστία του χρειάζεται να προσλαμβάνει και την κατάλληλη ποσότητα από ηλεκτρολύτες ημερησίως.

Προσέχετε την υγεία σας – ασκείτε, έχετε μια υγιεινή διατροφή και διατηρείτε τη σωστή υγιεινή. Επίσης, προσπαθείτε να πίνετε τη σωστή ποσότητα νερού που χρειάζεται το σώμα σας. Έχετε όμως σκεφτεί την ποιότητα του νερού που πίνετε καθημερινά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι; Το νερό που πίνετε και η ποιότητά του, σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους υγείας σας ή δρα εναντίον τους; 

Οι ψύκτες νερού είναι  κάτι περισσότερο από ένα απαραίτητο εφόδιο στους χώρους γραφείων και στους κοινόχρηστους χώρους, έχουν γίνει πλέον μια κοινή οικιακή συσκευή. Οι ψύκτες νερού Emelia  παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως καθαρό φιλτραρισμένο νερό, εύκολη αποθήκευση, προσβασιμότητα σε κρύο νερό και ζεστό νερό όποτε επιθυμείτε  και διασφάλιση υγιεινής, καθώς  υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης του νερού.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να καταναλώνουμε άφθονη ποσότητα νερού από τους θερμοψύκτες Emelia ώστε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας όλα εκείνα τα οφέλη που μας προστατεύουν από τις ασθένειες και τις ιώσεις. Η επαρκής ενυδάτωση αποτελεί καθημερινή αναγκαιότητα για να παραμένετε υγιείς και να διασφαλίζετε ότι ο οργανισμός σας λειτουργεί ομαλά.

Το νερό είναι η πολυτιμότερη πηγή που χρειάζεται ο άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει αλλά και για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού του.

 Η Emelia είχε την τιμή να παρευρεθεί στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του Συλλόγου «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, παρά μόνον άνθρωποι» και να βραβευτεί με τιμητική πλακέτα για τις εθελοντικές της δράσεις. 

 

Η άνοιξη είναι μια εποχή που όλοι αναμένουμε εναγωνίως καθώς αποτελεί την προαναγγελία του καλοκαιριού. Με τον καιρό να γίνεται θερμότερος είναι μια καλή ευκαιρία ώστε να κάνουμε βόλτες εκδρομές αλλά και να περνάμε πολύ περισσότερο χρόνο σε εξωτερικές δραστηριότητες.

 

Ένας άνθρωπος δαπανάει κατά μέσο όρο στην ζωή του περίπου 90.00 ώρες μπροστά στο γραφείο του. Σίγουρα όταν κάποιος εργάζεται, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να τον απασχολήσει είναι το να ενυδατώνεται επαρκώς  και να θυμάται να καταναλώνει αρκετό νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Για να διασφαλίσετε σαν εργοδότης ότι η επιχείρησή σας λετιουργεί ομαλά δεν αρκούν μονάχα οι καλές επιχειρηματικές πρακτικές αλλά το να φροντίσετε ώστε οι εργαζόμενοί σας μένουν υγιείς και ενυδατωμένοι κατά την ώρα της εργασίας τους. 

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 60 τοις εκατό νερό. Το νερό βρίσκεται μέσα στα κύτταρα, στα αιμοφόρα αγγεία και μεταξύ των κυττάρων και είναι απαραίτητο στον οργανισμό για να επιβιώσει αλλά και να εκτελέσει τις στοιχειώδεις λειτουργίες του οργανισμού. 

Όταν γεμίζει  το σώμα μας με περιττές τροφές και ποτά λόγω του εορταστικού κλίματος και δεν πίνουμε αρκετό νερό απο αυτό που μας παρέχουν οι ψύκτες της Emelia για να ενυδατωθεί ο οργανισμός μας, τότε αυτό παθαίνει αφυδάτωση.

Το νερό είναι ένα βασικό συστατικό το οποίο υπάρχει στο σώμα μας σε ποσοστό περίπου 60%.
 
Σελίδα 1 από 7