Το να παραμένουμε ενυδατωμένοι και να πίνουμε νερό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους είναι από τα πιο σημαντικά δώρα που μπορούμε να κάνουμε στον οργανισμό μας, αλλά είναι απολύτως ζωτικής σημασίας  τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αρκετής ζέστης.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες σημαίνει ότι χάνουμε νερό πιο γρήγορα και όλες αυτές οι διασκεδαστικές καλοκαιρινές δραστηριότητες μπορεί να  μας αποσπούν την προσοχή από αυτά τα σημαντικά διαλείμματα νερού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να πίνετε αρκετό νερό αυτό το καλοκαίρι και μερικές προτάσεις για το τι πρέπει να κάνετε εάν αφυδατωθείτε ή υπερθερμανθείτε.


Γιατί είναι τόσο σημαντικό το νερό;

Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι από εμάς, το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό. Επιτρέπει στα όργανα μας να λειτουργούν σωστά και μας βοηθά το νερό να απαλλαγούμε από τα απόβλητα μέσω των ούρων, του ιδρώτα και των εντέρων. Το νερό μας κρατά επίσης δροσερούς σε ζεστό καιρό μέσω των ιδιοτήτων ψύξης της εφίδρωσης. Το πόσιμο νερό επιτρέπει στη μονάδα κλιματισμού του σώματός μας να συνεχίσει να λειτουργεί όπως πρέπει!

Πόσο νερό πρέπει να πίνω;

Οι επιστήμονες προτείνουν μια συνολική ημερήσια πρόσληψη νερού κάτω από τέσσερα λίτρα για τους άνδρες και μόλις κάτω από τρία λίτρα για τις γυναίκες. Αλλά αυτό περιλαμβάνει υγρά από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και άλλων ποτών. Όσον αφορά την κατ 'ευθείαν κατανάλωση νερού, το παλιό εύρος οκτώ ποτηριών νερού την ημέρα έχει πραγματικά μεγάλη αξία ως βασική γραμμή. Ωστόσο, εάν έχει πολλή ζέστη ή παίζετε κάποιο σπορ ή κάνετε μια άλλη έντονη δραστηριότητα, χρειαστείτε περισσότερα ποτήρια νερού. Οι επιτήμονες προτείνουν να αφήσετε τη δίψα σας να είναι ο οδηγός σας και να ακολουθήσετε τη βασική αρχή της κατανάλωσης νερού όταν διψάτε. Ωστόσο, υπό ορισμένες συνθήκες, μπορεί να αγνοήσουμε τη δίψα μας και να αφήσουμε το σημαντικό νερό να ξεφύγει από εμάς, επομένως είναι καλό να έχουμε κάποιες στρατηγικές για να παραμείνουμε ενυδατωμένοι.

Ποιες είναι οι συμβουλές για να παραμείνετε ενυδατωμένοι;

Μία από τις αγαπημένες μας συμβουλές είναι να κρατάτε μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι νερό όλη την ημέρα. Αυτό ισχύει για παιδιά σχολικής ηλικίας, μητέρες και μπαμπάδες και ηλικιωμένους. Κάντε το αγαπημένο σας αξεσουάρ!

  • Πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση.
  • Ρυθμίστε ένα πρόγραμμα εάν έχετε πρόβλημα να θυμάστε να πίνετε νερό. Οι επιστήμονες προτείνουν πόσιμο νερό με και μεταξύ κάθε γεύματος για να σας βοηθήσει να επιτύχετε τον στόχο σας.
  • Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό. Υπάρχει λόγος που το καρπούζι είναι από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.
  • Επιπλέον, ελέγξτε το χρώμα των ούρων σας. Τα ανοιχτόχρωμα ούρα συνήθως σημαίνει ότι πίνετε αρκετό νερό, ενώ ένα πιο σκούρο χρώμα σημαίνει ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο νερό. Και να θυμάστε ότι το νερό είναι σχεδόν πάντα η καλύτερη επιλογή. 

Ποια είναι τα συμπτώματα της αφυδάτωσης;

Μερικά από τα συμπτώματα της ήπιας ή μέτριας αφυδάτωσης περιλαμβάνουν:

  1. Ξερό στόμα
  2. Ζάλη
  3. Πονοκέφαλο
  4. Σύγχυση
  5. Ακραία δίψα
  6. Μειωμένη ούρηση

Τι είναι η θερμοπληξία και η εξάντληση θερμότητας;

Όταν οι υψηλές θερμοκρασίες ή η υπερβολική άσκηση προκαλούν το σώμα σας να υπερβαίνει την αφυδάτωση, αυτό μπορεί να σημαίνει μεγάλα προβλήματα. Η θερμική εξάντληση και η θερμοπληξία είναι δύο από τις πιο σοβαρές ιατρικές παθήσεις που σχετίζονται με τη θερμότητα. Η εξάντληση της θερμότητας είναι η λιγότερο επικίνδυνη από τις δύο και συχνά χαρακτηρίζεται από έντονη εφίδρωση λόγω έντονης δραστηριότητας σε ζεστό καιρό. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν το δέρμα που μπορεί να είναι δροσερό και υγρό στην αφή, πονοκέφαλος, γρήγορη αναπνοή και γρήγορο καρδιακό ρυθμό

Τι πρέπει να κάνω εάν έχω αφυδάτωση, εξάντληση θερμότητας ή θερμοπληξία;

Εάν εσείς ή κάποιος που αγαπάτε παρουσιάσετε συμπτώματα θερμοπληξίας, μεταβείτε σε ένα δροσερό μέρος και ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια. Αυτό μπορεί να σημαίνει να καλέσετε ασθενοφόρο ή να κατευθυνθείτε κατευθείαν σε μια αίθουσα έκτακτης ανάγκης νοσοκομείου. Σε περίπτωση αφυδάτωσης ή θερμικής εξάντλησης, φτάστε σε ένα δροσερό μέρος και πιείτε νερό ή ένα αθλητικό ποτό με ηλεκτρολύτες. Εάν τα συμπτώματά σας επιμείνουν, κατευθυνθείτε σε μια αξιόπιστη επείγουσα φροντίδα.
Πιείτε νερό και μείνετε ενυδατωμένοι για ένα επιτυχημένο καλοκαίρι
Το να βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να φροντίσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών. Αλλά μερικές φορές οι καλές πρακτικές ενυδάτωσης μπορούν να ξεφύγουν ακόμη και από τα πιο ευαίσθητα στην υγεία άτομα. Εάν βρείτε τον εαυτό σας ή ένα μέλος της οικογένειας που αντιμετωπίζει συμπτώματα εξάντλησης θερμότητας ή θερμοπληξίας, μην αγνοήσετε τα προειδοποιητικά σημάδια. 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός θερμοψύκτη νερού που σχετίζονται με την υγεία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης πόσιμου νερού είναι η βελτίωση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων. Το καθαρό νερό από θερμοψύκτη ενισχύει την αποδοτικότητα των εργαζόμενων, αθλητών, παιδιών κατά 30% επιτρέποντάς στο σώμα και στο μυαλό να αντέχει περισσότερες ώρες, δουλειάς, διαβάσματος, άθλησης. Έτσι πολλές επιχειρήσεις και σχολεία επενδύουν στην εγκατάσταση θερμοψύκτη νερού προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό ή φοιτητές τους θα έχουν την ευκαιρία να καταναλώνουν αρκετό ποιοτικό νερό καθημερινά.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να προμηθευτείτε τους θερμοψύκτες Emelia:

Τατοϊου 45 – Αχαρναί
Τηλ: 210 55 81 245
Fax: 210 55 81 249
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 845 times Last modified on Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 10:54
Rate it
(0 votes)