Όπως όλοι γνωρίζουμε ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ποτά στον κόσμο.

Χάρη στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών και ευεργετικών θρεπτικών συστατικών, φαίνεται επίσης ότι είναι και αρκετά υγιεινός. Μελέτες δείχνουν ότι όσοι πίνουν καφέ έχουν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο πολλών σοβαρών ασθενειών. Η Emelia είναι εδώ για να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Τα συστήματα NESCAFÉ® Alegria παρέχουν εξαιρετικής ποιότητας ροφήματα με άρωμα και γεύση αφού προσφέρουν στον καταναλωτή τις καλύτερες ποικιλίες καφέ, οι οποίες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των γευστικών προτιμήσεων.  Επιπλέον το κόστος διαχείρισης είναι ένας ακόμη λόγος για να τοποθετήσετε την Alegria στον χώρο σας για τους εξής λόγους:

 • Χαμηλό κόστος ροφήματος
• Χειρισμός από μη εξειδικευμένο προσωπικό
• Σταθερές δόσεις ( ελαχιστοποίηση φύρας)
• Ηλεκτρονική καταγραφή ροφημάτων για καλύτερο έλεγχο

Διαβάστε ακολούθως τα κορυφαία οφέλη του καφέ για την υγεία.

1. Μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και να σας κάνει πιο ενεργητικούς

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι και να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται καφεΐνη - η πιο συχνή ψυχοδραστική ουσία στον κόσμο! Αφού πιείτε τον καφέ σας, η καφεΐνη απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Από εκεί, ταξιδεύει στον εγκέφαλό σας. Στον εγκέφαλο, η καφεΐνη μπλοκάρει τον ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή αδενοσίνη. Όταν συμβεί αυτό, η ποσότητα άλλων νευροδιαβιβαστών όπως η νορεπινεφρίνη και η ντοπαμίνη αυξάνεται, οδηγώντας σε αυξημένη πυροδότηση νευρώνων. Πολλές ελεγχόμενες μελέτες σε ανθρώπους δείχνουν ότι ο καφές βελτιώνει διάφορες πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου - συμπεριλαμβανομένης της μνήμης, της διάθεσης, της επαγρύπνησης, των επιπέδων ενέργειας, των χρόνων αντίδρασης και της γενικής ψυχικής λειτουργίας. 

Στην EMELIA θα βρείτε την πλέον εξελιγμένη πρόταση μέσω της εταιρείας NESTLE σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την δημιουργία ενός ποιοτικού COFFEE CORNER στο χώρο σας. Σήμερα λειτουργούν περισσότερες από 2000 Alegria στα καλύτερα ξενοδοχεία, ενδεικτικά HILTON. Η Emelia εξασφάλισε για τους πελάτες της, την αποκλειστική διάθεση του συγκεκριμένου μοντέλου σε επιλεγμένους γραφειακούς χώρους.

 Κύρια χαρακτηριστικά της Alegria:

-Mεγάλη ποικιλία  Ζεστών και Κρύων  ροφημάτων
-Με Άρωμα και Γεύση
-Από τις καλύτερες ποικιλίες καφέ
-Στις πρώτες θέσεις των γευστικών προτιμήσεων των καταναλωτών
-Μοντέρνο design και αισθητική

 H ALEGRIA παράγει έτοιμα τα ζεστά ροφήματα. Για τα κρύα ροφήματα ( NESCAFE FRAPPE και FREDDO ESPRESSO ) παράγει την δόση του ροφήματος.

2. Μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος

Η καφεΐνη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε εμπορικό συμπλήρωμα καύσης λίπους - και για καλό λόγο. Είναι μία από τις λίγες φυσικές ουσίες που έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν την καύση λίπους. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό κατά 3-11%. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει συγκεκριμένα την καύση λίπους έως και 10% στα παχύσαρκα άτομα και 29% στα άπαχα άτομα. Ωστόσο, είναι πιθανό αυτά τα αποτελέσματα να μειωθούν στους μακροχρόνιους πότες καφέ.

3. Μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη φυσική απόδοση

Η καφεΐνη διεγείρει το νευρικό σας σύστημα, σηματοδοτώντας τα λιποκύτταρα να σπάσουν το σωματικό λίπος. Αλλά αυξάνει επίσης τα επίπεδα της επινεφρίνης (αδρεναλίνη) στο αίμα σας. Αυτή είναι η ορμόνη μάχης ή πτήσης, η οποία προετοιμάζει το σώμα σας για έντονη σωματική άσκηση. Η καφεΐνη διασπά το σωματικό λίπος, καθιστώντας τα ελεύθερα λιπαρά οξέα διαθέσιμα ως καύσιμα.  Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη φυσική απόδοση κατά 11–12%, κατά μέσο όρο. Επομένως, είναι λογικό να έχετε ένα δυνατό φλιτζάνι καφέ περίπου μισή ώρα πριν πάτε στο γυμναστήριο διότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα αδρεναλίνης και να απελευθερώσει λιπαρά οξέα από τους λιπώδεις ιστούς σας. Επίσης οδηγεί σε σημαντικές βελτιώσεις στη φυσική απόδοση.

4. Περιέχει βασικά θρεπτικά συστατικά

Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των κόκκων καφέ μπαίνουν στον τελικό καφέ.

Αναλυτικά ένα φλιτζάνι καφέ περιέχει:

Ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2): 11% της ημερήσιας πρόσληψης αναφοράς (RDI).
Παντοθενικό οξύ (βιταμίνη Β5): 6% του RDI.
Μαγγάνιο και κάλιο: 3% του RDI.
Μαγνήσιο και νιασίνη (βιταμίνη Β3): 2% του RDI.

Αν και αυτά τα νούμερα μπορεί να μην φαίνονται μεγάλα, οι περισσότεροι άνθρωποι που απολαμβάνουν αρκετά φλιτζάνια την ημέρα – επιτρέπουν σε αυτά τα ποσά να αυξάνονται γρήγορα. Καταλήγοντας λοιπόν, ο καφές περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως ριβοφλαβίνη, παντοθενικό οξύ, μαγγάνιο, κάλιο, μαγνήσιο και νιασίνη.

5. Δεν προκαλεί καρδιακή νόσο και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Συχνά ακούμε ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση. Αυτό ισχύει, αλλά με αύξηση 3–4 mm / Hg, το αποτέλεσμα είναι μικρό και συνήθως εξαφανίζεται αν πίνετε καφέ τακτικά. Ωστόσο, μπορεί να επιμείνει σε ορισμένα άτομα, γι 'αυτό θα πρέπει να το λάβετε υπόψη σας εάν έχετε αυξημένη αρτηριακή πίεση. Τούτου λεχθέντος, οι μελέτες δεν υποστηρίζουν την ιδέα ότι ο καφές αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής νόσου. Αντιθέτως, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι γυναίκες που πίνουν καφέ έχουν μειωμένο κίνδυνο. Ορισμένες μελέτες δείχνουν επίσης ότι όσοι καταναλώνουν καφέ έχουν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Ο καφές μπορεί να προκαλέσει ήπιες αυξήσεις στην αρτηριακή πίεση, οι οποίες συνήθως μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Όσοι πίνουν καφέ μπορεί να μην έχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και μπορεί να έχουν ελαφρώς χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Ο καφές είναι ένα πολύ δημοφιλές ρόφημα σε όλο τον κόσμο που διαθέτει πολλά εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.

Όχι μόνο μπορεί το καθημερινό σας φλιτζάνι καφέ Lavazza να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ενεργοποιημένοι, να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε τη σωματική απόδοση, αλλά μπορεί επίσης να μειώσετε τον κίνδυνο για διάφορες καταστάσεις. Εάν απολαμβάνετε τη γεύση του και ανεχτείτε την περιεκτικότητα σε καφεΐνη, μην διστάσετε να πιείτε ένα φλιτζάνι ή περισσότερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Φυσικά, όλες αυτές οι θετικές επιδράσεις όπως και πολλές άλλες έρχονται πάντα καταναλώνοντας τις σωστές δόσεις καφέ και χωρίς να γίνονται υπερβολές. Χάρη στην 100-ετή εμπειρία του στον εσπρέσσο και την τεχνογνωσία του ο Lavazza δημιούργησε το καινοτόμο, κλειστό σύστημα BLUE με κάψουλες, που σας επιτρέπει να παρασκευάσετε τον τέλειο εσπρέσσο κάθε στιγμή της ημέρας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία με την ιταλική παράδοση. Το σύστημα Lavazza BLUE σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε από μια πλήρη σειρά μηχανών, αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο και τις ανάγκες σας. Οι μηχανές BLUE διακρίνονται για τον κομψό και μοντέρνο σχεδιασμό τους, την αξιοπιστία και την λειτουργικότητα τους. Είναι εξαιρετικά απλές και πρακτικές στη χρήση.

Η Emelia είναι εδώ για να καλύψει κάθε σας ανάγκη. Τα συστήματα NESCAFÉ® Alegria παρέχουν εξαιρετικής ποιότητας ροφήματα με άρωμα και γεύση αφού προσφέρουν στον καταναλωτή τις καλύτερες ποικιλίες καφέ, οι οποίες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των γευστικών προτιμήσεων. 

 Επικοινωνήστε μαζί μας με τους εξής τρόπους: 

 17o χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, Ασπρόπυργος
Τηλ:  210 55 81 245
Fax:  210 55 81 249
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1093 times Last modified on Τρίτη, 18 Μαϊος 2021 12:06
Rate it
(1 Vote)