Το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί νερό για τις λειτουργίες που το διατηρούν τη ζωή. Αυτό καθιστά το νερό ένα από τα πιο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα μας.

Οι άνθρωποι μπορούν να επιβιώσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς φαγητό, αλλά αξιοσημείωτα λίγες μέρες χωρίς πόσιμο νερό. Κατά μέσο όρο, μπορείτε να αποβάλλετε έως και 10 φλιτζάνια νερό κάθε μέρα
Στην πραγματικότητα, το πόσιμο νερό κατά τη διάρκεια ή μετά από ένα γεύμα βοηθά στην πέψη. Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία καθώς το νερό και άλλα υγρά βοηθούν στη διάσπαση των τροφίμων, έτσι ώστε το σώμα σας να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά. Μελέτες δείχνουν ότι το πόσιμο νερό με ένα γεύμα δεν επηρεάζει το ρυθμό εκκένωσης του στομάχου και το στομάχι σας δεν κάνει διάκριση μεταξύ ενός πόσιμου γεύματος όπως ένα smoothie και των ίδιων συστατικών που καταναλώνονται  με το υγρό που πίνετέ παράλληλα. Και οι δύο χρειάζονται τον ίδιο χρόνο για να χωνέψουν.

Το νερό μπορεί να είναι ένα εργαλείο που σας βοηθά να διαχειριστείτε το βάρος σας και έτσι να παίξει σημαντικό ρόλο στην πέψη. Το νερό καταλαμβάνει χώρο στο στομάχι. Αυτό σημαίνει ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν το φαγητό μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερο. Η προσθήκη νερού στα γεύματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να ικανοποιήσετε τις καθημερινές σας ανάγκες και να δημιουργήσετε μια ευεργετική συνήθεια.

Υπάρχουν διαφορετικές σχολές σκέψης ,βέβαια, για το εάν το πόσιμο νερό  ενώ τρώτε είναι ευεργετικό ή επιβλαβές για την πεπτική διαδικασία. Το πόσιμο νερό πριν και μετά το φαγητό βοηθά σαφώς την πεπτική διαδικασία. Τα υπόλοιπα υγρα όμως όπως το αλκοόλ και τα όξινα ποτά μπορεί να έχουν διαφορετικό αποτέλεσμα.

Ψάχνετε άλλους τρόπους για την προώθηση της καλής πέψης;

Εάν ναι τότε εστιάστε σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής δηλαδή στην καθημερινότητα σας καταναλώστε  πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήστε ένα υγιές βάρος και συμπεριλάβετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινή σας ρουτίνα τότε θα δείτε σύντομα αλλαγές.
Δεν είναι απαραίτητο να πίνετε νερό για να αφομοιώσετε τα τρόφιμα, αλλά μπορεί να είναι χρήσιμο. Το πόσιμο νερό ενώ τρώτε μπορεί να βοηθήσει στην κατανομή των τροφίμων. Ωστόσο, το νερό κατά τη διάρκεια ενός γεύματος δεν είναι απαραίτητο για την πέψη των τροφίμων. Βοηθά στην απομάκρυνση των απορριμμάτων από τα έντερα και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Μια καλύτερη προσέγγιση για τη βελτίωση της πέψης θα ήταν η μείωση των λιπαρών τροφών και η αύξηση του αριθμού των φρούτων και λαχανικών που τρώτε.

Η επίδραση που έχει το νερό στον οργανισμό μας

Το πόσιμο νερό με ένα γεύμα μπορεί επίσης να προσφέρει ορισμένα οφέλη στην πέψη καθώς να έχει και θετικές επιδράσεις στον οργανισμό σας .Το κάθε μέρος του οργανισμού ακολουθεί μια διαδικασία. Αυτές οι διαδικασίες αναγράφονται αναλυτικά παρακάτω

Επίδραση στο σάλιο

Η διαδικασία της πέψης ξεκινά στο στόμα σας. Οι χημικές ουσίες που διαθέτει το σάλιο βοηθούν να μαλακώσουν το φαγητό σας ενώ το μασάτε, προετοιμάζοντάς το, να περάσει στο στομάχι σας. Είναι πιθανό ότι, το να πίνετε νερό ενώ τρώτε μπορεί να αραιώσει το σάλιο σας, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα έκανε τη διαφορά στη συνολική πεπτική διαδικασία,. Το νερό βοηθά τους σιελογόνους αδένες  να παράγουν περισσότερο σάλιο. Αντίθετα, το αλκοόλ ή οτιδήποτε άλλο όξινο, ακόμη και τρόφιμα, θα στεγνώσει το σάλιο που έχουν ήδη παράγει οι αδένες σας.

Επίδραση στο στομάχι

Μόλις το φαγητό φτάσει στο στομάχι σας, εάν υπάρχει ήδη υγρό εκεί, θα σας βοηθήσει να διαλύσετε το φαγητό σας.  Διαφορές μελέτες δείχνουν ότι, είναι καλύτερο να καταναλώνετε νερό  πριν φάτε, ωστόσο, εάν το κάνετε κατά τη διάρκεια του γεύματος σας, μπορεί να αραιώσει τα γαστρικά υγρά που έχει το στομάχι σας. Αυτά τα υγρά συμβάλλουν στη θανάτωση τυχόν βακτηρίων που μπορεί να περιέχονται στο φαγητό και, με τη βοήθεια της συστολής των μυών του στομάχου σας, κονιοποιούν το φαγητό σας σε μια ουσία που το  το στομάχι σας μπορεί εύκολα να το ωθήσει στο λεπτό έντερο.

Επίδραση στο ήπαρ

Το ήπαρ σας απαιτεί επίσης άφθονο νερό για να κάνει τη δουλειά του σωστά. Μόλις τα μικροσκοπικά σωματίδια τροφίμων περάσουν από τα έντερα στην κυκλοφορία του αίματος σας, το αίμα σας θα μεταφέρει αυτά τα θρεπτικά συστατικά στο συκώτι σας. Το συκώτι σας τα διανέμει στο υπόλοιπο σώμα σας. Αποφασίζει τι πρέπει να διατηρηθεί για μελλοντική χρήση και τι πρέπει να περάσει για άμεση ενέργεια, και το  επαρκές νερό είναι απαραίτητο για αυτήν τη διαδικασία. Αλλά η διαδικασία εξαρτάται περισσότερο από την επαρκή ενυδάτωση συνολικά, όχι μόνο από το νερό ή τα υγρά που δίνετε στο σώμα σας ενώ τρώτε.

Παρακολουθήστε πόσο νερό πίνετε στη δουλειά σας.

H παρακολούθηση της κατανάλωσης νερού σας δίνει μια ιδέα για το πόσιμο νερό που καταναλώνετε ανά ημέρα και είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα εάν πίνετε αρκετό νερό ώστε να ενυδατώσετε τον οργανισμό σας. Οι θερμοψύκτες νερού της Emelia προσφέρουν δροσερό, φρέσκο και ποιοτικό νερό. Κάνοντας λοιπόν ένα διάλειμμα 5 λεπτών, προκειμένου να πιείτε ένα ποτήρι νερό στον θερμοψύκτη της Emelia, αναζωογονήστε αυτόματα και παράλληλα αυξάνετε την κοινωνικότητά σας μιλώντας με συναδέλφους που βρίσκονται εκεί!

Συμβουλές

Παρόλο που οι μελέτες δείχνουν ότι πρέπει να πίνετε νερό μισή ώρα πριν λάβετε την τροφή σας ,κάποιες άλλες έρευνες φανερώνουν ότι το πόσιμο νερό ενώ τρώτε δεν θα επηρεάσει τους γαστρικούς χυμούς του στομάχου σας. Το να μην δώσετε στο σώμα σας αρκετά υγρά είναι πολύ πιο δύσκολο στην πέψη σας από το να πίνετε νερό  κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Το να πίνετε  νερό ενώ τρώτε μπορεί επίσης να βοηθήσει να "πιέσετε" τα τρόφιμα που δεν έχετε μασήσει επαρκώς, αλλά με το να λαμβάνετε την τροφή σα τόσο γρήγορα παράλληλα με το νερό  για να διορθώσετε το πρόβλημα μπορεί αυτή η ενέργειά σας  να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή να επιτευχθεί ρήξη, μια δυσάρεστη συσσώρευση αέρα στο πεπτικό σας σύστημα ή ακόμη και πνιγμό. Εάν πίνετε νερό  με το γεύμα σας, είναι πάντα καλύτερο να το κάνετε αργά και να μασάτε καλά την τροφή σας.

Θυμηθείτε, το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία σας. Το γεγονός ότι το νερό από θερμοψύκτη της Emelia δεν έρχεται σε επαφή με παλιές σωληνώσεις το καθιστά καθαρό και απαλλαγμένο από βλαβερά για την υγεία στοιχεία όπως μικρόβια, βακτήρια, βαρέα μέταλλα. Σωστή ενυδάτωση σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να αντιδρά καλύτερα στα ενοχλητικά αλλεργιογόνα και δεν χρειάζεται να παράγει τόσο υψηλά επίπεδα ισταμινών λόγω έλλειψης νερού. Το νερό είναι ένας φθηνός και αποτελεσματικός τρόπος για τη ρύθμιση των εποχιακών αλλεργιών σας. Πιείτε άφοβα λοιπόν!

Όταν πρόκειται για κατανάλωση υγρών με γεύματα, βασίστε την απόφασή σας σε αυτό που αισθάνεστε εσείς ότι είναι  καλύτερο για τον οργανισμό σας. Εάν καταναλώνετε νερό με το φαγητό σας και αυτή η ενέργεια  σας, αποβεί  οδυνηρή για τον οργανισμό σας, σας αφήνει να αισθάνεστε φουσκωμένοι ή επιδεινώνουν την γαστρική παλινδρόμηση, τότε καλό είναι λάβετε το νερό  πριν ή μεταξύ των γευμάτων. Διαφορετικά, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι πρέπει να αποφεύγετε να πίνετε νερό με τα γεύματα σας. Αντίθετα, τα ποτά που καταναλώνονται ακριβώς πριν ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων μπορούν να προωθήσουν την ομαλή πέψη, να οδηγήσουν σε βέλτιστη ενυδάτωση και να σας αφήσουν να αισθάνεστε γεμάτοι. Απλώς θυμηθείτε ότι το νερό είναι η πιο υγιεινή επιλογή.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός θερμοψύκτη νερού που σχετίζονται με την υγεία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης πόσιμου νερού είναι η βελτίωση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων. Το καθαρό νερό από θερμοψύκτη ενισχύει την αποδοτικότητα των εργαζόμενων, αθλητών, παιδιών κατά 30% επιτρέποντάς στο σώμα και στο μυαλό να αντέχει περισσότερες ώρες, δουλειάς, διαβάσματος, άθλησης. Έτσι πολλές επιχειρήσεις και σχολεία επενδύουν στην εγκατάσταση θερμοψύκτη νερού προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό ή φοιτητές τους θα έχουν την ευκαιρία να καταναλώνουν αρκετό ποιοτικό νερό καθημερινά.

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να προμηθευτείτε τους θερμοψύκτες Emelia:
17o χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, Ασπρόπυργος
Τηλ:  210 55 81 245
Fax:  210 55 81 249
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Read 4559 times
Rate it
(1 Vote)