Το νερό είναι η πολυτιμότερη πηγή που χρειάζεται ο άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει αλλά και για να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού του.

 Τα οφέλη που μας προσφέρει το νερό είναι πολυάριθμα καθώς όχι μόνο μας προφυλάσσει από την αφυδάτωση αλλά επίσης σταθεροποιεί την αρτηριακή πίεση και μας προφυλάσσει από κρυώματα και ιώσεις. Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι εξίσου σημαντική τόσο για τις μικρότερες ηλικίες όσο και για τους ηλικιωμένους προκειμένου να προστατευτούν από διάφορες λοιμώξεις.
Ίσως να το υποτιμάμε, παρολαυτά η κατανάλωση νερού βοηθάει έμμεσα στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών και επιταχύνει την διαδικασία της ανάρρωσης σε πολλές περιπτώσεις. Ποιες είναι όμως οι ασθένειες οι οποίες θεραπεύονται γρηγορότερα με την συμβολή του νερού;

Παρακάτω θα δούμε ποιες ασθένειες αντιμετωπίζονται γρηγορότερα με επαρκή πρόσληψη νερού.

 

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΘΡΟΜΒΩΣΗ

Όταν ένα αιμοφόρο αγγείο τραυματίζεται, το σώμα χρησιμοποιεί αιμοπετάλια (θρομβοκύτταρα) και ινώδες για να σχηματίσει ένα θρόμβο αίματος και να αποφευχθεί η απώλεια αίματος. Δηλαδή, με λίγα λόγια, όταν τραυματιζόμαστε δημιουργούνται θρόμβοι αίματος με σκοπό το αίμα να πυκνώσει και να επουλωθεί η πληγή. 
Οι θρόμβοι όμως είναι ικανοί, παρουσία κατάλληλων συνθηκών, να δημιουργούνται και χωρίς να τραυματιστεί ένα αιμοφόρο αγγείο και τότε μπορούν να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα υγείας, την λεγόμενη θρόμβωση. Αυτοί οι τύποι θρόμβων αίματος μπορούν να σπάσουν, να ταξιδέψουν στο σώμα σας και να εμποδίσουν τη ροή του αίματος στα όργανά σας. Εάν ένας θρόμβος αίματος εμποδίζει τη ροή του αίματος σε ένα κύριο όργανο, μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο.
Η αφυδάτωση λοιπόν είναι γνωστό ότι αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης θρόμβου αίματος και γι΄αυτό το λόγο η συμβολή του νερού μπορεί να είναι καθοριστική. Όταν καταναλώνουμε επαρκή ποσότητα νερού και ενυδατωνόμαστε καταλλήλως καθημερινά, μπορούμε να μπορούμε να προστατευτούμε από μια πιθανή θρόμβωση, αφού το νερό συμβάλλει στην ρύθμιση της σύστασης του αίματος ώστε να βρίσκεται στην κατάλληλη πυκνότητα. 


ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ 

Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση  είναι παθολογική κατάσταση κατά την οποία το όξινο γαστρικό περιεχόμενο, αντί να συνεχίσει τη φυσιολογική του ροή από το στόμαχο προς το λεπτό έντερο για την ολοκλήρωση της πέψης, επιστρέφει (παλινδρομεί) στον οισοφάγο.
Συνέπεια της παλινδρόμησης είναι η πρόκληση συμπτωμάτων, όπως το αίσθημα "καούρας", ρεψίματα και αναγωγές. Το νερό λοιπόν καθότι είναι ουδέτερο υγρό με Ph 7 είναι ικανό να εξουδετερώνει τα οξέα από τον οισοφάγο προσφέροντας μια ανακούφιση στα συμπτώματα της παλινδρόμησης. Ωστόσο η κατανάλωση του νερού θα πρέπει να γίνεται αργά και μετά από κάθε γεύμα και όχι σε υπερβολικές ποσότητες με σκοπό να μην επιβαρύνει παραπάνω το στομάχι.

 

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΗΡΟΣΤΟΜΙΑ 

Η ξηροστομία είναι μία πάθηση που εκδηλώνεται όταν οι σιελογόνοι αδένες στο στόμα δεν παράγουν επαρκείς ποσότητες σάλιου. Η πάθηση προσδίδει μία ξηρή αίσθηση στο στόμα. Μπορεί να προκαλέσει επιπλέον συμπτώματα, όπως δύσοσμη αναπνοή, ξηρό λαιμό και σκασμένα χείλη.
Το να μένετε ενυδατωμένοι και να προσλαμβάνετε αρκετή ποσότητα νερού είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι 8-12 ποτήρια νερού ημερησίως είναι ικανά να μειώσουν τις δυσάρεστες συνέπειες της ξηροστομίας. Αν και η συμβολή αυτή του νερού είναι βραχυπρόθεσμη είναι ένα βασικό πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ξηροστομία. Γι’ αυτό να έχετε πάντα δίπλα σας ένα μπουκάλι νερό και να πίνετε μικρές γουλιές για να ανακουφίζεστε πρόσκαιρα.

 

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ

Είναι σίγουρο ότι ανά τις εποχές όλοι έχουμε περάσει κάποιο κοινό κρυολόγημα, αφού πρόκειται για την πιο συχνή μεταδοτική νόσο στον άνθρωπο. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος είναι η παρουσία βήχα,  πονόλαιμος, ρινική καταρροή καθώς και πυρετός. 
Η επαρκής πρόσληψη νερού στο οργανισμό μας, συμβάλλει στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να καταπολεμήσει τις συνέπειες του κρυολογήματος και να αναρρώσουμε πιο γρήγορα και φυσικά. Εγκαταστήστε έναν θερμοψύκτη Emelia και απολαύστε φρέσκο και φιλτραρισμένο νερό ανα πάσα στην στιγμή στην θερμοκρασία που επιθυμείτε.

 

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΣΘΜΑ 

To άσθμα είναι μια κοινή χρόνια φλεγμονώδης πάθηση των αεραγωγών, η οποία πλήττει το αναπνευστικό σύστημα και εκδηλώνεται με  εκπνευστικό συριγμό ( «σφύριγμα» κατά την εκπνοή), βήχα, δύσπνοια ή ακόμη και μια αίσθηση βάρους ή σφιξίματος στο στήθος. Προκειμένου να αντιμετωπιστεί, χορηγείται ειδική αγωγή από πνευμονολόγο η οποία περιλαμβάνει την συχνή χρήση εισπνεόμενου φαρμάκου που ανακουφίζει για σύντομο διάστημα το ασθενή. Οι πνευμονολόγοι όμως υποστηρίζουν ότι η πρόσληψη νερού μπορεί να καταστείλει στα συμπτώματα του άσθματος αφού το νερό προλαμβάνει την αφυδάτωση η οποία επιβαρύνει το άσθμα.

 

ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ 

Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι η έλλειψη ικανότητας της καρδιάς να κυκλοφορεί επαρκώς το αίμα στο σώμα. Αυτή η αδυναμία στη μετάδοση του αίματος έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιηθούν απαραίτητες λειτουργίες και μεταβολικές ανάγκες που χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα, όπως η μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στους ιστούς.
Όταν είμαστε καλά ενυδατωμένοι και πίνουμε αρκετή ποσότητα νερού, η καρδιά μπορεί να αντλεί αίμα μέσω του σώματος πιο αποτελεσματικά και να μειώσει την πίεση στον πιο σημαντικό μας μυ. Η σωστή ενυδάτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους έχουν υπάρχοντα καρδιακά προβλήματα ή που έχουν υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής νόσου. Όπως αναφέραμε και στην αρχή το νερό είναι υπεύθυνο για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας όλων των οργάνων του σώματός μας. Συνεπώς είναι απαραίτητο να προστατέψουμε το πιο σημαντικό όργανό μας , το οποίο είναι η καρδιά , καταναλώνοντας καθημερινά τουλάχιστον 9 ποτήρια νερό.

 

Εμπιστευτείτε τους θερμοψύκτες Emelia και καταπολεμήστε αποτελεσματικά τις ασθένειες και τις παθήσεις! 

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός θερμοψύκτη νερού που σχετίζονται με την υγεία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης πόσιμου νερού είναι η βελτίωση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων. Το καθαρό νερό από θερμοψύκτη ενισχύει την αποδοτικότητα των εργαζόμενων, αθλητών, παιδιών κατά 30% επιτρέποντάς στο σώμα και στο μυαλό να αντέχει περισσότερες ώρες, δουλειάς, διαβάσματος, άθλησης. Έτσι πολλές επιχειρήσεις και σχολεία επενδύουν στην εγκατάσταση θερμοψύκτη νερού την εποχή την άνοιξης ώστε να διασφαλίσουν ότι το προσωπικό ή φοιτητές τους θα έχουν την ευκαιρία να καταναλώνουν αρκετό ποιοτικό νερό καθημερινά και θα μπορούν να απολαύσουν στο έπακρο την καθημερινότητα, καταπολεμόντας όλες τις ασθένεις και να διατηρούν την υγεία τους στην καλύτερη κατάσταση.

Read 6931 times Last modified on Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 09:50
Rate it
(0 votes)