Θερμοψύκτες και ασθένειες Θερμοψύκτες και ασθένειες

Είναι σύνηθες να ακούμε ότι το νερό είναι απαραίτητο για την υγεία μας, και οι ειδικοι να μας συμβουλεύουν να επιδιώκουμε να πίνουμε αρκετά ποτηρια με νερό μεσα στην ημέρα. 


Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του σωματικού σας βάρους και εμπλέκεται σε πολλές σημαντικές λειτουργίες, όπως: στο να ξεπλένει τα απόβλητα από το σώμα μας, στο να ρυθμίζει τη θερμοκρασίας του σώματος μας, καθώς στο να βοηθαέι τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Το νέρο κατά βάση το λαμβάνουμε από ποτά, αλλά και το φαγητό συμβάλλει επίσης σε μικρή ποσότητα στην καθημερινή πρόσληψη νερού.


Τι προσφέρει το νερό στον οργανισμό μας
 

       1.  Βοηθά στη δημιουργία σάλιου

Το νερό είναι το κύριο συστατικό του σάλιου. Το σάλιο περιλαμβάνει επίσης μικρές ποσότητες ηλεκτρολυτών, βλέννας και ενζύμων. Είναι απαραίτητο για τη διάσπαση της στερεάς τροφής και τη διατήρηση του στόματος σας υγιή.Το σώμα σας παράγει γενικά αρκετό σάλιο με τακτική πρόσληψη υγρών. Ωστόσο, η παραγωγή σιέλου σας μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα της ηλικίας ή ορισμένων φαρμάκων ή θεραπειών.
Εάν το στόμα σας είναι πιο ξηρό από το συνηθισμένο και η αύξηση της πρόσληψης νερού δεν βοηθά, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

       2. Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας

Η παραμονή ενυδατωμένη είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Το σώμα σας χάνει νερό μέσω ιδρώτα κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης και σε ζεστά περιβάλλοντα.
Ο ιδρώτας σας κρατά το σώμα σας δροσερό, αλλά η θερμοκρασία του σώματός σας θα αυξηθεί εάν δεν γεμίσετε το νερό που χάνετε. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας χάνει ηλεκτρολύτες και πλάσμα όταν είναι αφυδατωμένο.
Εάν ιδρώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο, βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

      3. Το νερό προστατεύει τους ιστούς, τον νωτιαίο μυελό και τις αρθρώσεις σας

Το νερό κατά την κατανάλωση του βοηθά στη λίπανση και την προστασία των αρθρώσεων, του νωτιαίου μυελού και των ιστών.
Αυτό θα σας βοηθήσει να απολαύσετε τη σωματική δραστηριότητα και να μειώσετε την ταλαιπωρία που προκαλείται από καταστάσεις όπως η  αρθρίτιδα.

 

     4. Βοηθά στην αποβολή των απορριμμάτων μέσω της εφίδρωσης, της ούρησης και της αφόδευσης.

Το σώμα σας χρησιμοποιεί νερό για να ιδρώνει, ούρηση και έχει κινήσεις του εντέρου.
Ο ιδρώτας ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος όταν ασκείστε ή σε ζεστές θερμοκρασίες. Χρειάζεστε νερό για να αναπληρώσετε το χαμένο υγρό από τον ιδρώτα.
Χρειάζεστε επίσης αρκετό νερό στο σύστημά σας για να έχετε υγιή κόπρανα και να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.
Τα νεφρά σας είναι επίσης σημαντικά για το φιλτράρισμα των απορριμμάτων μέσω της ούρησης. Με το να προσλαμβάνετε περισσότερο νερό βοηθά τα νεφρά σας να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και βοηθά στην πρόληψη των λίθων των νεφρών.

      5.  Βοηθά στη μεγιστοποίηση της φυσικής απόδοσης

Το να πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας είναι απαραίτητο. Οι αθλητές μπορεί να ιδρώνουν έως και 6 έως 10 τοις εκατό. Αξιόπιστη πηγή σωματικού βάρους κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης.
Η ενυδάτωση επηρεάζει επίσης τη δύναμη, τη δύναμη και την αντοχή σας.
Μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς στις επιπτώσεις της αφυδάτωσης εάν συμμετέχετε σε προπόνηση αντοχής ή σε αθλητικά υψηλής έντασης όπως το μπάσκετ.
Οι αρνητικές επιπτώσεις της άσκησης στη ζέστη χωρίς αρκετό νερό μπορεί να περιλαμβάνουν σοβαρές ιατρικές παθήσεις, όπως μειωμένη αρτηριακή πίεση και υπερθέρμανση. Η ακραία αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις και ακόμη και θάνατο.

      6.  Βοηθά το νερό στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας

Η κατανάλωση ινών δεν είναι ο μόνος τρόπος για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας. Είναι επίσης σημαντικό το νερό να προσλαμβάνεται, ώστε οι κινήσεις του εντέρου να περιέχουν αρκετό νερό.
Εάν δεν καταναλώνετε αρκετό νερό, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, ενδέχεται να έχετε περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσετε δυσκοιλιότητα.
Εάν έχετε ήδη δυσκοιλιότητα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι το ανθρακούχου νερό είναι η πιο αξιόπιστη πηγή καθώς και το απλό νερό μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας.

     7.  Βοηθά στην πέψη το νερό

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν ορισμένοι, οι ειδικοί επιβεβαιώνουν ότι το πόσιμο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ένα γεύμα θα βοηθήσει το σώμα σας να σπάσει τα τρόφιμα που τρώτε πιο εύκολα. Αυτό θα σας βοηθήσει να αφομοιώσετε τα τρόφιμα πιο αποτελεσματικά και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα γεύματά σας.Έρευνες δείχνουν Αξιόπιστη Πηγή που το σώμα προσαρμόζεται στις αλλαγές στη συνοχή του περιεχομένου των τροφίμων και του στομάχου, είτε πιο στερεό είτε περισσότερο υγρό.

     8.  Βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών

Εκτός από τη βοήθεια στην κατανομή των τροφίμων, το νερό βοηθά επίσης στη διάλυση βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών συστατικών από το φαγητό σας. Στη συνέχεια παραδίδει αυτά τα συστατικά βιταμινών στο υπόλοιπο σώμα σας για χρήση.

     9.  Σας βοηθά να χάσετε βάρος το νερό

Μελέτες έχουν συνδέσει το σωματικό λίπος και την απώλεια βάρους με πόσιμο νερό και στα δύο υπέρβαρα κορίτσια. Η κατανάλωση περισσότερου νερού ενώ κάνετε δίαιτα και άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε επιπλέον κιλά.

   10.  Βελτιώνει την κυκλοφορία του οξυγόνου στο αίμα

Το νερό μεταφέρει χρήσιμα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο σε ολόκληρο το σώμα σας. Το νερό σε καθημερινή βάση θα βελτιώσει την κυκλοφορία σας και θα έχει θετικό αντίκτυπο στη συνολική υγεία σας.

   11.  Βοηθά το νερό στην καταπολέμηση της ασθένειας

Όταν καταναλώνεις αρκετό νερό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων ιατρικών παθήσεων. Αυτά περιλαμβάνουν:

  •    δυσκοιλιότητα
  •    πέτρες στα νεφρά
  •    άσθμα που προκαλείται από άσκηση
  •    λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος
  •    υπέρταση

Το νερό σας βοηθά επίσης να απορροφήσετε σημαντικές βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά από το φαγητό σας, γεγονός που θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να παραμείνετε υγιείς.

   12.  Βοηθά το νερό στην ενίσχυση της ενέργειας

Το πόσιμο νερό μπορεί να ενεργοποιήσει το μεταβολισμό σας. Η αύξηση του μεταβολισμού έχει συσχετιστεί με θετικό αντίκτυπο στο επίπεδο ενέργειας.Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 500 ml νερού αύξησε το μεταβολικό ρυθμό κατά 30 τοις εκατό τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτά τα αποτελέσματα φαίνεται να διαρκούν πάνω από μία ώρα.

   13.  Βοηθά στη γνωστική λειτουργία το νερό

Η σωστή ενυδάτωση είναι το κλειδί για να παραμείνετε σε κορυφαία γνωστική κατάσταση. Το ResearchTrusted Source δείχνει ότι όταν το νερό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εστίαση, την εγρήγορση και τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σας.

   14.  Βοηθά στη βελτίωση της διάθεσης

Με το να μη λαμβάνει κανείς αρκετό νερό μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και σύγχυση καθώς και άγχος.

   15. Βοηθά το νερό στη διατήρηση της φωτεινότητας του δέρματος

Με το να προσλαμβάνουμε αρκετό νερό μας βοηθάει στο να κρατήσουμε το δέρμα σας ενυδατωμένο και μπορεί να προωθήσει την παραγωγή κολλαγόνου. Ωστόσο, μόνο το νερό δεν είναι αρκετό για να μειώσει τις επιπτώσεις της γήρανσης. Αυτή η διαδικασία συνδέεται επίσης με τα γονίδια σας και τη γενική προστασία από τον ήλιο.

   16.  Αποτρέπει τη συνολική αφυδάτωση

Η αφυδάτωση είναι το αποτέλεσμα του σώματός σας να μην έχει αρκετό νερό. Και επειδή το νερό είναι απαραίτητο για τόσες πολλές σωματικές λειτουργίες, η αφυδάτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες σοβαρές επιπλοκές, όπως:

  • πρήξιμο στον εγκέφαλό σας
  • νεφρική ανεπάρκεια
  • επιληπτικές κρίσεις

Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό για να καλύψετε ό, τι χάσατε λόγω ιδρώτα, ούρηση και κινήσεις του εντέρου για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Η εταιρεία Emelia διεκπεραιώνει τον στόχο της, προσφέροντας στους πελάτες της νερό από θερμοψύκτες, καθαρό, ασφαλές. Εμπιστευτείτε την εταιρεία Emelia για να σας διαθέσουμε το πολύτιμο αγαθό της ζωής, νερό, ελεγμένο κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές. Το κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό μας, θα σας βοηθήσει για να έχετε στην διάθεση σας θερμοψύκτες υψηλής τεχνολογίας και όποτε θελήσετε να ενημερωθείτε για τα νέα μας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό κέντρο που λειτουργεί σε 24ωρη βάση. 

Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να προμηθευτείτε τους θερμοψύκτες Emelia:
17o χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, Ασπρόπυργος
Τηλ:  210 55 81 245
Fax:  210 55 81 249
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1101 times Last modified on Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2021 14:17
Rate it
(1 Vote)