Η ευεργετική σημασία του νερού έχει καταγραφεί σε χιλιάδες άρθρα και οι περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε τους λόγους που πρέπει να είμαστε ενυδατωμένοι. Τα παιδιά ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν όλες αυτές τις λεπτομέρειες και γι’ αυτό το λόγο εμείς οι ενήλικες χρειάζεται να κάνουμε ότι είναι δυνατό ώστε να βάλουμε στην καθημερινότητα τους την επαρκή κατανάλωση νερού!
Τα παιδιά, σε σχέση με τους ενήλικες, πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικά σε σχέση με την κατανάλωση νερού γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν τα σημάδια που τους δείχνει το σώμα τους με αποτέλεσμα να πίνουν νερό μόνο όταν διψούν άρα όταν έχουν ήδη αφυδατωθεί. Επίσης, τα παιδιά έχουν τα παρακάτω χαρακτηριστικά που τα καθιστά διαφορετικά από τους ενήλικες:
 
Αναπτύσσουν μεγαλύτερη θερμοκρασία στο σώμα τους. 
Ζεσταίνονται περισσότερο όταν ασκούνται.
Αποβάλλουν μεγαλύτερη ποσότητα ιδρώτα. 
Είναι σε διαρκή κίνηση άρα χρειάζονται μεγαλύτερη ποσότητα νερού αναλογικά με το σωματικό τους βάρος. 
 

Ένα αφυδατωμένο παιδί μπορεί να παρουσιάσει τα παρακάτω συμπτώματα:

 
Αδυναμία συγκέντρωσης. 
Πονοκεφάλους και κόπωση.
Μειωμένη απόδοση σε πνευματικές δραστηριότητες. 
Δυσκοιλιότητα και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. 
Κρύο και σκασμένο δέρμα.
Μειωμένη ούρηση ή σκουρόχρωμα ούρα.
Υπνηλία και ευερεθιστότητα.
Χαμηλή απόδοση σε αθλήματα που απαιτούν συνδυαστική σκέψη και συντονισμό. 
 
Επίσης, ένα αφυδατωμένο παιδί είναι πολύ πιθανό να προτιμήσει για κολατσιό τροφές με πολλά λιπαρά και πολύ ζάχαρη , όπως ντόνατς, τυρόπιτες, κρουασάν, παγωτά κ.α.
Το πρόβλημα με την κατανάλωση νερού και γενικότερα υγρών από τα παιδιά γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στο σχολείο όπου ναι μεν είναι υπό την επίβλεψη των δασκάλων και των καθηγητών αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο αυτοί προτρέπουν τους μαθητές να πίνουν επαρκή ποσότητα. Εδώ η ενυδάτωση αποκτά διττή σημασία αφού εκτός από τη συνεχή κίνηση στο διάλειμμα ή την ώρα της γυμναστικής, η πνευματική εργασία είναι αυξημένη για τουλάχιστον έξι συνεχόμενες ώρες. Επιπροσθέτως, είναι πρακτικά αδύνατο να ελέγξουμε τα υγρά που καταναλώνουν τα παιδιά στο σχολείο και θα πρέπει να είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αντί για το μπουκαλάκι με το νερό στα χέρια τους κρατάνε ένα αναψυκτικό ή προπαρασκευασμένο χυμό τα οποία περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης.
 

Η εταιρεία Emelia, με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προτρέπει τους υπεύθυνους των σχολείων αλλά και των φροντιστηρίων, να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο της τοποθέτησης ψυκτών νερού σε όλους τους σχολικούς χώρους, ώστε να συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία των παιδιών. 

 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό περιοδικό παιδιατρικής JAMA, υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση νερού και στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Επιπλέον, η έρευνα κατέδειξε τη θετική επίδραση των ψυκτών νερού στα σχολεία επισημαίνοντας ότι όσο πιο προσβάσιμο είναι το νερό τόσο μεγαλώνει και η πιθανότητα κατανάλωσης του.
 

Στην περίπτωση που έχετε αποφασίσει για την τοποθέτηση ψύκτη στο χώρο του σχολείου ή του φροντιστηρίου, καλό είναι να απευθυνθείτε σε έμπειρες και καταξιωμένες εταιρείες του χώρου όπως η Emelia. Η πολυετής εμπειρία μας θα σας δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσετε τον ψύκτη της αρεσκείας σας και παράλληλα θα έχετε 24ωρη τηλεφωνική υποστήριξη με στόχο την καλύτερη παροχή υπηρεσιών πριν αλλά και μετά την πώληση. Ο στόλος των οχημάτων της εταιρείας σε συνδυασμό με το έμπειρο προσωπικό της εγγυώνται την άμεση και ασφαλή παράδοση του προϊόντος στην πόρτα σας. Το σύγχρονο σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων διασφαλίζει ότι τα νερά της Emelia φτάνουν στο χώρο σας από την πηγή σε λιγότερο από 3 ημέρες.

Επικοινωνήστε μαζί μας με τους εξής τρόπους:

17o χλμ. Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, Ασπρόπυργος

Τηλ:  210 55 81 245

Fax:  210 55 81 249

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Read 1364 times Last modified on Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019 09:04
Rate it
(1 Vote)