Ζαρός - η φύση στο ποτήρι σας: Το νερό του Ψηλορείτη στη λίστα με τα 80 καλύτερα νερά του κόσμου. Το ZARO’S είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στη λίστα του “Fine Waters” που θεωρείται τα «Μισελέν του νερού»

Η εταιρεία ΖΑΡΟΣ Α.Ε. ιδρύθηκε το 1980 και είναι από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μια ελληνική εταιρεία που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ZARO'S πλησίον του χωριού Ζαρός από όπου πήρε και το όνομα του. Το εργοστάσιο της ΖΑΡΟΣ Α.Ε. διαθέτει τμήμα ποιότητας  που είναι υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των καθημερινών φυσικοχημικών  και μικροβιολογικών ελέγχων του νερού σε όλα τα στάδια παραγωγής του, από την πηγή έως και το έτοιμο προϊόν, σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική και Κοινοτική Νομοθεσία. Επίσης, για την διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος, πραγματοποιείται  καθημερινός έλεγχος των υλικών συσκευασίας και έλεγχος της υγιεινής του προσωπικού/εγκαταστάσεων με σκοπό την συνολική τήρηση όλων των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας ISO και HACCP. 

Οι συνεργασίες ποιότητας της Emelia

Η EMELIA έχει ως στόχο να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις υπηρεσίες και τις συνεργασίες της. Η φιλοσοφία ποιότητας στην οποία βασίζει τη λειτουργία της και η συνεχής προσπάθειά της να εξελίσσεται και να βελτιώνεται, την κατατάσσουν στις πρώτες θέσεις της αγοράς. Γι' αυτό και σήμερα συνεργαζόμαστε με επώνυμους ΄Ελληνες παραγωγούς και εμφιαλωτές όπως τον «ΖΑΡΟΣ» στην Κρήτη (Ψηλορείτης) - βραβευμένο ως το καλύτερο νερό στον κόσμο - και δίνουμε άμεση πρόσβαση στους καταναλωτές μας σε νερό υψηλής ποιότητας, στην κατάλληλη θερμοκρασία, κάθε στιγμή της ημέρας! Διαθέτουμε Ευρωπαϊκούς  Θερμοψύκτες τελευταίας τεχνολογίας, με τις υψηλότερες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, έτσι ώστε οι πελάτες μας να απολαμβάνουν κάθε στιγμή, νερό κρύο και ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, προσφέροντας ευεξία, υγεία, & ισορροπία στον οργανισμό σας που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Η EMELIA εδρεύει στον Ασπρόπυργο Αττικής σε σύγχρονες εγκαταστάσεις 2.000 τ.μ. Οι φιάλες μας αποθηκεύονται σε στεγασμένους και προστατευμένους χώρους για να φτάνει το νερό στο ποτήρι σας, όπως ακριβώς έφυγαν από την πηγή. Είμαστε πιστοποιημένοι με ISO 9001 & ISO 22000. 

Επικοινωνήστε μαζί μας με τους εξής τρόπους:
Τηλ:  210 55 81 245
Fax:  210 55 81 249
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το ελληνικό νερό ZARO'S στη λίστα με τα 80 καλύτερα του κόσμου

Η Fine Waters αποτελεί έναν διεθνή οργανισμό αξιολόγησης εμφιαλωμένων νερών, ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου. Στόχος της Fine Waters είναι να μπορούν οι καταναλωτές αλλά και οι επιχειρήσεις (εστιατόρια, κ.α.) να χρησιμοποιούν τα υγιεινότερα εμφιαλωμένα νερά με επιλογή και αξιολόγηση μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων από όλο τον κόσμο, πάντα από διεθνώς καταξιωμένους αρμόδιους σομελιέ και γευσιγνώστες. 
Το ZARO’S είναι η μοναδική ελληνική παρουσία στη λίστα του “Fine Waters” που θεωρείται τα «Μισελέν του νερού». Διαβάστε όλο το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

 
ΠΗΓΕΣ


Η πηγή αναβλύζει από τα ανθρακικά πετρώματα του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 402 μέτρων σε μια μεγάλη λεκάνη τροφοδοσίας. Από βάθος 180μ. μέσω σωληνώσεων τρίτης γενιάς, το νερό καταλήγει με φυσική ροή στο εργοστάσιο της ΖΑΡΟΣ Α.Ε. Η φυσική πηγή μεταλλικού νερού του ZARO'S είναι η πηγή Αμάτι η οποία αναβλύζει από τα ανθρακικά πετρώματα του Ψηλορείτη σε υψόμετρο 402 μέτρων. Χαρακτηρίζεται ως πηγή υπερχείλισης καθώς η παροχή της κυμαίνεται από 250- 450 m3/h, για τον λόγο αυτό το 1987 γύρω από την πηγή δημιουργήθηκε η τεχνητή λίμνη του Ζαρού. Στο κέντρο της λεκάνης, στο εσωτερικό του Ψηλορείτη και από βάθος 180 μέτρων το νερό της πηγής καταλήγει φυσικά στο εργοστάσιο της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε. μέσω σωληνώσεων 3ης γενιάς. Επιπλέον στα βόρεια του Ζαρού υπάρχει η πηγή Στέρνα όπου η παροχή της κυμαίνεται από 100- 200 m3/h, πρόκειται για ένα υδραγωγείο το οποίο είναι ανεπτυγμένο από τα αρχαία χρόνια.   

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η άριστη ποιότητα του προϊόντος στην πηγή σε συνδυασμό με τις αυστηρά ελεγχόμενες συνθήκες εμφιάλωσης και τους συνεχείς ελέγχους στους οποίους υπόκειται το προϊόν από το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε, μέσω των συστημάτων ISO 9001:2000 και ΙSO 22000:2005 που εφαρμόζει, είναι η διασφάλιση της ποιότητας του νερού ZARO’S από την πηγή έως τον καταναλωτή.  Προκειμένου να επιτευχθεί o σκοπός αυτός, στο Χημικό – Μικροβιολογικό Εργαστήριο της ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε διεξάγονται καθημερινά δεκάδες αναλύσεις που καλύπτουν το σύνολο των προϊόντων της ημερήσιας παραγωγής και πιστοποιούν την υψηλή ποιότητα του νερού ZARO’S. Επιπροσθέτως, η σταθερή χημική σύσταση του νερού των πηγών, επιβεβαιώνεται με χημικές αναλύσεις οι οποίες πραγματοποιούνται ανά τρίμηνο από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε) για τη ΒΟΤΟΜΟΣ Α.Ε, ενώ όσο αφορά την άψογη μικροβιολογική εικόνα του νερού ZARO’S, αυτή επιβεβαιώνεται ανά τακτικά χρονικά διαστήματα από τις αναλύσεις του Εργαστηρίου Μικροβιολογίας Τροφίμων και Νερών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Βραβευμένο ως το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο για το 2017, με κριτήρια την οσμή, την όψη, τη γεύση, την επίγευση και την υφή. Το Φεβρουάριο του 2017, το Εμφιαλωμένο Φυσικό Μεταλλικό νερό ZARO’S απέσπασε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Εμφιαλωμένο Νερό» στο πλαίσιο του 27ου Berkeley Springs International Water Tasting, του παλαιότερου και μεγαλύτερου διαγωνισμού γευσιγνωσίας νερού στον κόσμο, που πραγματοποιήθηκε στο Berkeley Springs της Δυτικής Βιρτζίνια των ΗΠΑ.  Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, το ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης, αξιολογήθηκε από 12 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες νερού, οι οποίοι έλαβαν υπόψη τους κριτήρια όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση και υφή. Η διαδικασία της αξιολόγησης διήρκησε δύο ημέρες και πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ξεχωριστές δοκιμές για κάθε νερό. 

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ZARO'S εμφιαλώνεται στις πηγές Αμάτι και Στέρνα με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Από το σημείο της υδροληψίας που βρίσκεται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων, μέσω ενός δικτύου ανοξείδωτων σωληνώσεων οδηγείται σε υπερσύγχρονα μηχανήματα χωρίς να υποστεί καμία επεξεργασία. Για την πρόληψη οποιουδήποτε κινδύνου πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι του νερού σε όλα τα κρίσιμα στάδια της παραγωγής, των πρώτων υλών συσκευασίας, της υγιεινής των εγκαταστάσεων και του προσωπικού καθώς και έλεγχοι στα τελικά προϊόντα. Οι έλεγχοι αυτοί διασφαλίζουν ότι το νερό θα φτάσει τελικά στον καταναλωτή διατηρώντας την ίδια φυσικοχημική σύσταση και μικροβιακή καθαρότητα που είχε στην πηγή.

Η ιδιαίτερη σύσταση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ZARO'S χαρακτηρίζεται από χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, που το καθιστούν κατάλληλο για διαιτολόγιο πτωχό σε Νάτριο. Ταυτόχρονα, η περιεκτικότητα του νερού σε Νάτριο (Na+) είναι κατώτερη του αντίστοιχου Νομοθετικού ορίου των 20 mg/lt, και συγκεκριμένα ανέρχεται στα 7mg/lt. Η περιεκτικότητά του σε ασβέστιο (28,4 mg/l Ca) των οστών, των δοντιών καθώς και στην καλή λειτουργία του μυϊκού και νευρικού συστήματος. Η σχετικά υψηλή περιεκτικότητά του σε όξινα ανθρακικά ιόντα (143 ppm ΗCΟ3¬) προσδίδει διουρητικές ιδιότητες, βοηθώντας στην καλή λειτουργία του νεφρικού συστήματος. Πρόκειται για ένα νερό εύπεπτο, πλούσιο σε στοιχεία χωρίς ωστόσο να υπερβαίνουν τις ημερήσιες ποσότητες που χρειαζόμαστε.

 
 

 

 
Read 1842 times Last modified on Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 09:06
Rate it
(2 votes)