Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού που εορτάσθηκε το 1993, έστρεψε την παγκόσμια κοινή γνώμη σε θέματα που άπτονται του νερού και ενέπνευσε τον πλανήτη να αναλάβει δράσεις για την διευκόλυνση της πρόσβασης σε καθαρό, πόσιμο νερό για όλο τον κόσμο.

 

 
Στις περισσότερες αναπτυσσόμενες χώρες οι γυναίκες είναι εκείνες που έχουν αναλάβει το νοικοκυριό του σπιτιού και είναι – κατ’ επέκταση – υπεύθυνες για την οικιακήκατανάλωση. Σε υποανάπτυκτες χώρες η έλλειψη υδάτινων πόρων επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στις γυναίκες και τα παιδιά. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι η συλλογή νερού, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και έξι ώρες την ημέρα, αποτελεί καθήκον των γυναικών και των παιδιών στις χώρες αυτές. Αυτός ο χρόνος συχνά εμποδίζει τα παιδιά και ιδιαίτερα τα κορίτσια, να παρακολουθούν το σχολείο τους αλλά και τις γυναίκες να ανοίξουν επιχειρήσεις και να έχουν επαγγελματικές ευκαιρίες.
 
Το 2000 το Δεύτερο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό στη Χάγη κατέληξε ότι οι γυναίκες και τα παιδιά είναι οι πιο ευάλωτες πληθυσμιακές κατηγορίες όσον αφορά σε καταστροφές που αφορούν στο νερό. Οι γυναίκες λοιπόν, επηρεάζονται μοναδικά από την πρόσβαση ή την έλλειψη καθαριότητας νερού. Ακολούθως θα βρείτε μια λίστα με σημαντικά γεγονότα που ίσως δε γνωρίζετε:
 
1. Περίπου 663 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές καθαρό νερό
2. Σε παγκόσμιο επίπεδο οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν τους βασικούς συλλέκτες νερού για την οικογένειά τους.
3. Σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας οι γυναίκες θα πρέπει να περιμένουν ως και 10 ώρες για το νερό.
4. Η πρόσβαση σε καθαρό, ποιοτικό νερό είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία των εγκύων από σοβαρές ασθένειες όπως η ηπατίτιδα.
5. Οι γέννες σε χώρους με ανεπαρκές νερό και κακή διαχείριση υγιεινής, αυξάνει τον κίνδυνο ασθένειας για τη μητέρα και το μωρό της.
6. Πολλά κορίτσια εγκαταλείπουν το σχολείο τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας, επειδή δεν υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες ούτε νιπτήρες για να πλύνουν τα χέρια τους.
 
Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι η αύξηση της πρόσβασης των γυναικών σε καθαρό νερό θα μπορούσε να απελευθερώσει εκατοντάδες ώρες ετησίως και θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο πολύτιμες και οικονομικά επωφελείς επιδιώξεις. Το νερό είναι ένα από τα πιο άφθονα στοιχεία της γης. Ο καθένας μας θα πρέπει να πίνει αρκετό ποιοτικό νερό καθημερινά, ώστε το σώμα μας να λειτουργεί σωστά και να διατηρεί την υγιεινή του κατάσταση. Η ποσότητα του νερού που οφείλει να πίνει ο κάθε ένας από εμάς, εξαρτάται από τις ανάγκες μας, τη διατροφή μας και αυξάνεται εάν καταναλώνουμε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. 
 
Οι περισσότεροι από εμάς δεν πίνουμε ούτε 5 ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό συμβαίνει επειδή συχνά προτιμούμε να έχουμε δίπλα μας ένα αναψυκτικό, καφέ ή τσάι αντί για καθαρό νερό. Οι θερμίδες που λαμβάνουμε με την εξουδετέρωση της δίψας μας με αναψυκτικά και καφέδες, θα συμβάλουν τελικά σε καρδιακή νόσο και λήψη κιλών.
 
Αλλά γιατί θα έπρεπε οι γυναίκες να πίνουν περισσότερο νερό? Η απάντηση είναι απλή. Το πόσιμο νερό μας κρατά ενυδατωμένους και είναι βασικό αν σκοπεύετε να χάσετε βάρος και να παραμείνετε υγιείς. Με το 70% του σώματός μας να αποτελείται από νερό, η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά θα σας βοηθήσει να διάγετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 
 
Αλλά γιατί θα έπρεπε οι γυναίκες να πίνουν περισσότερο νερό; Η απάντηση είναι απλή - οι γυναίκες έχουν πιο λεπτό δέρμα από τους άνδρες! Το νερό βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και βοηθά στη διατήρηση της νεανικής του όψης. Για τις γυναίκες, το δέρμα απαιτεί περισσότερη φροντίδα και επομένως πρέπει να πίνετε νερό καλύτερης ποιότητας από τους άντρες. Το καθαρό νερό, είναι επίσης χρήσιμο για την απώλεια βάρους. Με μια απλή κίνηση, πίνοντας μόνο 2 ποτήρια πριν το γεύμα μπορεί να σας εξοικονομήσει 70-90 θερμίδες. Επίσης, το πόσιμο νερό πριν από το γεύμα βοηθά στην σωστή πέψη καθώς και στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από το σώμα. 
 
Έτσι, το νερό βοηθά όχι μόνο στην απώλεια βάρους, αλλά και σε υγιή και βοηθά στην καλή λειτουργία των εσωτερικών οργάνων. Αν θέλετε να ζήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, να έχετε ένα λαμπερό δέρμα και να φιλτράρετε όλο το τοξικό υλικό από το σώμα σας, πρέπει να αποτελείβασική σας συνήθεια να πίνετε καθαρό, ποιοτικό νερό καθημερινά στο σπίτι και στον εργασιακό σας χώρο.
 
Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το νερό αποτελεί το πιο υγιεινό ποτό, χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες. Είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας γι’ αυτό και όλοι εμείς εδώ στην Emelia εργαζόμαστε αδιάκοπα ώστε να σας προσφέρουμε την πιο υγιεινή, αποτελεσματική και σαφώς πιο οικονομική λύση παροχής υγιεινού νερού. Τοποθετήστε σήμερα κιόλας στο σπίτι ή στο γραφείο σας, έναν θερμοψύκτη νερού της Emelia και επωφεληθείτε άμεσα των ευεργετικών επιπτώσεων του νερού, στη ζωή και την εμφάνισή σας!
 
 
Read 1875 times Last modified on Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 09:13
Rate it
(1 Vote)