αφυδάτωση την Άνοιξη
Καθώς ο καιρός δροσίζει, βρισκόμαστε να τυλιγόμαστε σε περισσότερα ρούχα και να ενεργοποιούμε τους θερμαντήρες. Αυτό το τεχνητά ζεστό περιβάλλον συνδυάζεται με τον ξηρό αέρα τεχνητής θέρμανσης που οδηγεί σε αφυδάτωση. Η ανοιξιάτικη αφυδάτωση είναι πιο δύσκολο να παρατηθηθεί - ειδικά εάν αισθάνεστε δροσερός.

Μπορεί να μην έχετε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχετε πιει καθόλου νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς η δίψα του σώματός σας μειώνεται σημαντικά σε ψυχρότερες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην ευημερία σας. Είναι ζωτικής σημασίας να διατηρείστε ενυδατωμένοι για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματος σας, επιτρέποντας στο αίμα σας να μεταφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στο σώμα σας και να απομακρύνει τις τοξίνες.

Κατά τη διάρκεια της Άνοιξης το σώμα σας χάνει την υγρασία με άλλους τρόπους, όπως ο υδρατμός που βλέπετε από το στόμα και τη μύτη όταν βρίσκεστε έξω σε ψυχρό καιρό, αυτό βέβαια δεν είναι τόσο αισθητό όσο ο δείκτης καλοκαιρινής εφίδρωσης, αλλά δεν πρέπει να αγνοηθεί. Θυμηθείτε: μόνο και μόνο επειδή δεν είστε διψασμένοι δεν σημαίνει ότι το σώμα σας είναι ενυδατωμένο!

Βελτιώστε το δέρμα σας

Ο ξηρός και συχνά στάσιμος ατμοσφαιρικός αέρας που δημιουργείται από την τεχνητή θέρμανση και τον κλιματισμό μπορεί πραγματικά να ξηράνει το δέρμα σας. Ο ξηρός αέρας και η αντίθεση ανάμεσα στο να ζείτε σε ένα ζεστό δωμάτιο και να βγαίνετε έξω στο κρύο μπορεί να προκαλέσει σκασίματα στο δέρμα σας. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρείτε τα κύτταρα του δέρματός σας ενυδατωμένα, μειώνοντας τον κίνδυνο σκασίματος και ξεφλουδίσματος.
Το θαμπό δέρμα είναι ένα άλλο Ανοιξιάτικο πρόβλημα, με το συνδυασμό ξηρού αέρα και έλλειψης ενυδάτωσης. Κρατήστε το δέρμα σας λαμπερό με πόσιμο νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην αισθάνεστε διψασμένοι.

Να είστε πιο ενεργητικοί

Ίσως χρειαστείτε μια μεσημεριανή ώθηση καφεΐνης για να σας βοηθήσει να αποφύγετε την κόπωση; Είναι πιθανό ότι πάσχετε από αφυδάτωση, μια σημαντική αιτία της κούρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η σωστή ενυδάτωση θα διασφαλίσει ότι οι σωματικές σας λειτουργίες υποστηρίζονται και λειτουργούν αποτελεσματικά. Όταν αφυδατωθείτε, οι λειτουργίες του σώματός σας επιβραδύνουν και καταναλώνουν τους επιπλέον ενεργειακούς πόρους σας, αφήνοντας σας κουρασμένους και υποτονικούς.

Τοποθετήστε σήμερα κιόλας τους θερμοψύκτες νερού της EMELIA στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας και απολαύστε καθαρό, ποιοτικό νερό καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όποια θερμοκρασία εσείς το θελήσετε! Ο πιο σύγχρονος και τεχνολογικά εξελιγμένος θερμοψύκτης στην παγκόσμια αγορά: ο θερμοψύκτης Cornelius, Γερμανικής κατασκευής, διαθέτει πλήθος χαρακτηριστικών που τον κάνουν να ξεχωρίζει παγκοσμίως! Είναι κατάλληλα σχεδιασμένος για να προσφέρει εύκολη τοποθέτηση της φιάλης στο κύριο σώμα της συσκευής και έχει τη μοναδική ιδιότητα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο ψύκτη στην Ελληνική αγορά αυτοματοποιημένου κύκλου απολύμανσης και αυτοκαθαρισμού και διαθέτει ΦΙΛΤΡΟ ΕΝΕΡΓΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ για να απολαμβάνετε σταθερή ποιότητα νερού, χωρίς οσμές. Επιπλέον, διαθέτει Ηλεκτρονική οθόνη led, ενημερώνει για τη θερμοκρασία νερού, για την ώρα και την κατανάλωση λίτρων νερού, ενώ εμφανίζεται μήνυμα όταν η φιάλη είναι άδεια. Ο θερμοψύκτης Cornelius, Γερμανικής κατασκευής έχει τρείς επιλογές θερμοκρασίας νερού: κρύου, ζεστού και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και η φιάλη του νερού προστατεύεται από δύο ημιδιαφανείς πόρτες που δεν τις διαπερνούν οι ηλιακές ακτίνες και η σκόνη. Η εργονομική θέση και το ύψος του στομίου επιτρέπει το γέμισμα κανάτας, καθιστώντας τον ιδανικό για συνέδρια και συσκέψεις καθώς το ιδανικό του ύψος επιτρέπει την εύκολη τροφοδοσία του νερού στο ποτήρι, χωρίς ν' αναγκάζεται ο καταναλωτής να σκύβει. Τέλος, διαθέτει δύο ποτηροθήκες με χωρητικότητα έως 100 ποτήρια, σε εργονομική θέση στο ύψος του χεριού με σύγχρονο και εργονομικό σχεδιασμό με τροχήλατο σύστημα μετακίνησης του. Πάρτε λοιπόν ένα ποτήρι φρέσκο, καθαρό νερό στο γραφείο σας και γευτείτε το τακτικά, για να σας κρατήσει σε εγρήγορση και ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας!

Καταπολέμηση βάρους κατά τους Ανοιξιάτικους μήνες

Όσο ο καιρός είναι  ακόμα μουντός και οι μέρες είναι σκοτεινές, το σώμα μας θέλει να παρηγορήσει. Συχνά αυτό εκδηλώνεται με τη λήψη τροφής – συνήθως πολύ θερμιδική και ανθυγιεινή. Πριν από την κατανάλωση φαγητού, γιατί να μην πιείτε εκ των προτέρων ένα ποτήρι νερό; Ο εγκέφαλός μας συχνά λανθάνει τη δίψα για πείνα και μετά την κατανάλωση νερού η ανάγκη της πείνας μπορεί να ικανοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην αισθάνεστε την ανάγκη για σνακ ή να καταναλώσετε περισσότερα φαγητά και να αντισταθείτε ευκολότερα στον πειρασμό.
Η καλή ενυδάτωση βοηθά επίσης το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί και να επεξεργάζεται καλύτερα τα τρόφιμα, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας κατά τους μήνες που τείνουμε να καταναλώνουμε υπερβολικά. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε άφθονο νερό για να δώσετε στο σώμα σας μια «χείρα βοηθείας», ώστε να χωνεύει καλύτερα τα τρόφιμα.

Προστατέψτε το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Οι Ανοιξιάτικοι μήνες μπορεί να είναι μια περίοδος δοκιμασίας για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, με τους διάφορους ιούς που κυκλοφορούν. Η αφυδάτωση μπορεί να αποδυναμώσει σοβαρά τους φραγμούς του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Η έλλειψη νερού μπορεί να στεγνώσει τις βλεννογόνες μεμβράνες στους πνεύμονες και τις δίοδους του κόλπου που μπορούν να μειώσουν την αντοχή στις λοιμώξεις. Διατηρώντας καλά ενυδατωμένο τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της Άνοιξης εξασφαλίζουμε ότι οι «ασπίδες» που χρησιμοποιούνται για την προστασία του σώματός μας από τα κρυολογήματα και τη γρίπη είναι πλήρως λειτουργικές και εντελώς άθικτες. Για να διασφαλίσετε ότι θα παραμείνετε αγωνιστικοί κατά τη διάρκεια της Άνοιξης, σιγουρευτείτε ότι διατηρείτε το πόσιμο νερό τακτικά - ώστε να πολεμάτε ενάντια στους ιούς.

Ας ελπίσουμε ότι αυτοί οι λόγοι θα είναι αρκετοί για να σας υπενθυμίσουν να διατηρείτε υψηλή την πρόσληψη νερού κατά τους Ανοιξιάτικους μήνες, για να σας κρατάνε χαρούμενους και υγιείς τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά!

Η EMELIA είναι πάντα δίπλα σας σε όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλετε με το εξαιρετικής ποιότητας νερό και τους τελευταίας τεχνολογίας θερμοψύκτες της, ώστε να σας παρέχει πάντα και παντού το σημαντικότερο αγαθό για την υγεία το νερό. Τοποθετώντας τον θερμοψύκτη της EMELIA, αναβαθμίζετε τον επαγγελματικό σας χώρο, αποδεικνύοντας τη φροντίδα με την οποία χειρίζεστε τις ανάγκες του προσωπικού και των επισκεπτών σας. Η EMELIA είναι η μόνη εταιρία που εξοπλίζει τους θερμοψύκτες της (ebac) με πρωτοποριακό δοχείο ψύξης από γυαλί, αποστειρωμένο, εξασφαλίζοντας γρηγορότερη ψύξη του νερού και χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

Read 2354 times Last modified on Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2018 10:56
Rate it
(2 votes)