χειμώνας και ενυδάτωση

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του να παραμείνουμε ενυδατωμένοι κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ωστόσο για πολλούς από εμάς η πρόσληψη νερού μειώνεται το χειμώνα.

Υπάρχουν λιγότερες ορατές υπενθυμίσεις για να εξασφαλίσετε ότι πίνετε νερό και είναι λιγότερο πιθανό να αισθανθείτε τη δίψα στον ψυχρότερο καιρό από ότι θα κάνατε κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ωστόσο, είναι ακόμη πιο σημαντικό να πίνετε πολύ νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα από ό, τι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εδώ είναι επτά βασικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη νερού για να παραμείνετε υγιείς και ενυδατωμένοι τους χειμερινούς μήνες:

1. ΚΑΛΥΤΕΡO ΔΕΡΜΑ
Τα σώματα που δεν καταναλώνουν αρκετό νερό έχουν την τάση να "σπάνε". Το πόσιμο νερό βοηθά στην απομάκρυνση ακαθαρσιών από το σώμα μας. Εάν δεν πίνουμε αρκετό νερό, αυτές οι ακαθαρσίες πρέπει να βρουν μια νέα διαδρομή διαφυγής ... όπως τους πόρους μας! Αυτός ο λόγος για να πιείτε περισσότερο νερό θα σας βοηθήσει να έχετε καθαρότερο, πιο υγιές δέρμα αυτό το χειμώνα.

2. ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η κατανάλωση άφθονου νερού κάθε μέρα βοηθά το σώμα μας να αφομοιώσει τα τρόφιμα που τρώμε πολύ πιο εύκολα. Κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί από εμάς κερδίζουν λίγα επιπλέον κιλά. Το πόσιμο νερό θα βοηθήσει στη μείωση του κέρδους βάρους βοηθώντας το σώμα μας να επεξεργαστεί σωστά τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Το πόσιμο παγωμένο νερό λέγεται ακόμη ότι βοηθά να κάψετε θερμίδες!

3. ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ξέρατε ότι η πρώτη αιτία της κόπωσης κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι η αφυδάτωση; Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που πρέπει να έχουν μια καφεΐνη μέσα στην ημέρα, μπορεί απλά να αφυδατώνεστε. Χωρίς άφθονες ποσότητες νερού, οι σωματικές λειτουργίες μας επιβραδύνουν και καταναλώνουν επιπλέον ενέργεια. Αυτός ο λόγος για να πιείτε περισσότερο νερό θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα κατά τη διάρκεια των συννεφιασμένων, μουντών ημερών του χειμώνα.

4. ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ
Αυτός ο λόγος για να πιείτε περισσότερο νερό θα σας κρατήσει από το να κερδίσετε επιπλέον κιλά αυτό το χειμώνα. Πολλές φορές, ο εγκέφαλός μας παρερμηνεύει τη δίψα για την πείνα, προκαλώντας μας να τρώμε άσκοπα. Εάν αισθάνεστε πεινασμένοι λίγο μετά το γεύμα, ίσως πρέπει να δοκιμάσετε να πιείτε ένα ψηλό ποτήρι νερό πριν βουτήξετε ένα σνακ.

5. DETOX
Η κατανάλωση περισσότερου νερού θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του σώματός σας. Το πόσιμο νερό βοηθάει να ωθούν τις ακαθαρσίες και τα απόβλητα μέσα από το σώμα μας για να μας κρατήσουν υγιείς και ενεργοποιημένους. Ως ένας από τους καλύτερους λόγους για να πιείτε περισσότερο νερό, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν έχουμε την τάση να κάνουμε πιο καθιστική ζωή.

6. ΥΓΙΕΙΝΗ & ΘΑΜΠΟ ΔΕΡΜΑ
Όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό, το δέρμα μας αφυδατώνεται ακριβώς όπως κάνουν τα σώματά μας. Το αφυδατωμένο δέρμα έχει μια θαμπή, ασυνήθιστη εμφάνιση που μπορεί να αποφευχθεί καταναλώνοντας άφθονο νερό καθημερινά. Το θαμπό δέρμα μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο πρόβλημα κατά τη διάρκεια των χειμωνιάτικων μηνών λόγω του καιρού. Ο σκληρός, κρύος χειμωνιάτικος αέρας μπορεί να χτυπήσει το δέρμα μας και ο ξηρός αέρας από τους θερμαντήρες στα σπίτια μας μπορεί να αφυδατώσει και να αφυδατώσει περαιτέρω τις επιδερμίδες μας.

7. ΑΠΩΛΕΙΑ ΝΕΡΟΥ

Ακριβώς επειδή δεν αισθάνεστε ζέστη τόσο πολύ τους χειμερινούς μήνες όπως το καλοκαίρι δεν σημαίνει ότι το σώμα σας δεν χάνει νερό. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι υδρατμοί διαφεύγουν από το σώμα μας μέσω της αναπνοής μας. Μπορείτε να το δείτε να ξεφεύγει ... είναι ο ατμός που βγαίνει από το στόμα σας όταν βρίσκεστε έξω στον ψυχρό αέρα! Αυτός είναι ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους για να πιείτε περισσότερο νερό επειδή θα σας βοηθήσει κατά τους χειμερινούς και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Οι λόγοι για να πιείτε περισσότερο νερό αποτελούν σημαντικές υπενθυμίσεις, όταν έχετε πρόβλημα να καταναλώνετε άφθονο νερό καθημερινά. Το πόσιμο νερό θα αυξήσει την υγεία σας. Το νερό είναι απαραίτητο για το σώμα μας να ολοκληρώσει τις απαραίτητες λειτουργίες του. Ποιος ο λόγος να μην το διατηρείτε ενυδατωμένο; Η EMELIA είναι πάντα δίπλα σας σε όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλετε με το εξαιρετικής ποιότητας νερό και τους τελευταίας τεχνολογίας θερμοψύκτες της, ώστε να σας παρέχει πάντα και παντού το σημαντικότερο αγαθό για την υγεία σας: το ποιοτικό ΝΕΡΟ. 

 

Read 2206 times Last modified on Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 12:10
Rate it
(1 Vote)