νερό και εργασία
Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περνάμε την πλειονότητα της καθημερινότητάς μας στη δουλειά. Ο μέσος άνθρωπος θα περάσει περίπου 90.000 ώρες στο χώρο εργασίας του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

 

Αυτό υπογραμμίζει μόνο την ανάγκη να φροντίσουμε την υγεία μας, και ένα από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας στο χώρο εργασίας είναι η αφυδάτωση. Όταν πρόκειται για την υγεία μας, δεν είναι πάντα η κύρια προτεραιότητά μας, ειδικά στη δουλειά, ενώ καθόμαστε στους υπολογιστές μας ή μεταβαίνουμε από συνάντηση σε συνάντηση. 
Είναι απίστευτα εύκολο να ξεχνάμε να πίνουμε αρκετό νερό όταν είμαστε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε κάποια εργασία ή πολύ απασχολημένοι για να πιούμε έστω ένα ποτήρι νερό. Πολλοί από εμάς καταφεύγουν σε τσάι ή καφέ για να παραμείνουν σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, λόγω των διουρητικών τους επιδράσεων, αυξάνουν την ούρηση και επομένως αποβάλλουν τα υγρά πιο εύκολα, οδηγώντας σε αφυδάτωση. Όταν καθόμαστε πολύ μακριά από τη βρύση του γραφείου ή την κουζίνα μπορεί επίσης να σημαίνει λιγότερη πιθανότητα επαρκούς ενυδάτωσης.
 

Αφυδάτωση: Ο σιωπηλός δολοφόνος

 
Όταν πρόκειται για την υγεία μας, όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πίνουμε υγρά κάθε μέρα. Εξάλλου, το 60% του σώματος αποτελείται από νερό και ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από 75% νερό. Αλλά το κύριο πρόβλημα με την αφυδάτωση είναι ότι δεν αισθάνεστε πάντα τα συμπτώματα τόσο εμφανώς όπως και με άλλα θέματα υγείας όπως π.χ. κακή στάση και πόνος στη μέση ή τα κουρασμένα μάτια με το να κοιτάζετε σε μια οθόνη υπολογιστή. Η ενυδάτωση λιπαίνει τακτικά τις αρθρώσεις και τα μάτια μας, διατηρεί το δέρμα μας υγιές, επιτρέπει την άριστη πέψη, εξαλείφει τις τοξίνες και βελτιστοποιεί την ενέργεια που παράγεται μέσω των κυττάρων μας. Εκτός από τη μείωση της συγκέντρωσης, η μη σωστή ενυδάτωση μπορεί να δημιουργήσει μια ανισορροπία αλάτων και σακχάρων στο σώμα που μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας. Με άλλα λόγια, εάν αισθανθείτε ότι ένας πονοκέφαλος έρχεται ή αισθάνεται ελαφρώς αδύναμος, μην πάτε κατευθείαν για ένα μεσημεριανό σνακ. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να πιάσετε πρώτα το ποτήρι νερό.
 

Πώς η Αφυδάτωση επηρεάζει την παραγωγικότητα:

 
Δεν γνωρίζουμε πάντα τα οφέλη από την κατανάλωση αρκετών υδάτων και πώς επηρεάζουν την υγεία και την επαγγελματική ζωή μας. Ως αποτέλεσμα, συχνά παραμελούμε να πίνουμε περισσότερο νερό, ακόμη και αν γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε ενυδατωθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα υγείας όπως σοβαρή κόπωση, πονοκεφάλους, αύξηση βάρους, υψηλή αρτηριακή πίεση ή νεφρικές επιπλοκές, η πρώτη μας σκέψη δεν είναι ότι δεν πίνουμε αρκετό νερό. Όταν πρόκειται για τη δουλειά μας, μπορεί να έχει ευρείες συνέπειες:
πηγαίνουμε στο σπίτι λόγω αυτού του αδιάκοπου πονοκέφαλου 
προσπαθούμε να συγκεντρωθούμε – αδυναμία συγκέντρωσης
οι συνάδελφοί μας και τα τμήματα μας, υποφέρουν επίσης έμμεσα
απώλεια παραγωγικότητας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι άνθρωποι παίρνουν χρόνο εκτός εργασίας λόγω χρόνιων ασθενειών
Μια πρόσφατη μελέτη σε δασικούς εργάτες διαπίστωσε σημαντική μείωση της παραγωγικότητας σε εκείνους που βρίσκονταν σε κατάσταση αφυδάτωσης
 

Ποια είναι τα σημάδια της αφυδάτωσης;

 
Δεν συνειδητοποιούμε πάντα πόσο υγρό χάνουμε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας και πόσο σημαντικό είναι να επανυδατώσουμε τον οργανισμό μας. Ο ιδρώτας, η επίσκεψη στο μπάνιο και ακόμη και η αναπνοή καταναλώνει ζωτικά υγρά στο σώμα μας. Υπάρχουν πολλά σημάδια ήπιας έως μέτριας αφυδάτωσης που περιλαμβάνουν: ξηροστομία, κόπωση, λιγότερη ανάγκη ούρησης, πονοκεφάλους, ομίχλη στο κεφάλι και έλλειψη συγκέντρωσης.
Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να περιλαμβάνει συμπτώματα όπως: ευερεθιστότητα, σύγχυση, ακραία δίψα, ταχείς καρδιακούς παλμούς, ταχεία αναπνοή και είτε μη ούρηση ή ούρα με χρώμα σκοτεινό.
 

Πώς οι εργοδότες μπορούν να αποφύγουν την αφυδάτωση στον χώρο εργασίας

 
Η συνειδητοποίηση των πιθανών καταστροφικών επιπτώσεων της αφυδάτωσης είναι πρωταρχικής σημασίας στην καθημερινότητά μας και περισσότερο από ό, τι στη δουλειά. Υπάρχουν μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι να ενθαρρύνουμε τους εαυτούς μας και το εργατικό μας δυναμικό να διατηρήσουν την πρόσληψη νερού. Διαβάστε εδώ το αναλυτικό μας άρθρο για τις αιτίες και τα συμπτώματα της αφυδάτωσης. 
 
Δημιουργία προγράμματος ενυδάτωσης στο χώρο εργασίας
 
Η ενθάρρυνση των εργαζομένων και των συναδέλφων μας να πίνουν νερό είναι ένας βασικός τρόπος για να κρατήσει την ενυδάτωση στο μέγιστο. Τα γραφεία και άλλοι χώροι εργασίας μπορούν να εφαρμόσουν ένα σύστημα για να το κάνουν με έναν σαφή και αποτελεσματικό τρόπο.
Παρέχετε στους εργαζομένους εύκολη πρόσβαση στο νερό. Αυτό θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή ύπαρξης ψύκτη νερού, δημιουργώντας έτσι προσβάσιμους σταθμούς νερού σε όλο τον χώρο εργασίας. Παρέχοντας θερμοψύκτες νερού σε όλα τα τμήματα ή ορόφους ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να σκέφτονται περισσότερο για την ενυδάτωση, ειδικά εάν υπάρχουν βιώσιμες και φρέσκες επιλογές ανά πάσα ώρα.
 

5 εύκολες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να πιείτε περισσότερο νερό κατά την εργασία

 
Κάθε περιοδικό σάς ενημερώνει ότι η κατανάλωση υγρών θα σας δώσει πιο λαμπερό δέρμα, πιο πλούσια μαλλιά και θα σας κάνει πιο παραγωγικό, επιτυχημένο, ξεκούραστο, γενικά πιο λαμπερό είδος ατόμου. Οι ψύκτες νερού προσφέρουν δροσερό, φρέσκο και ποιοτικό νερό. Κάνοντας λοιπόν ένα διάλειμμα 5 λεπτών, προκειμένου να πιείτε ένα ποτήρι νερό στον ψύκτη, αναζωογονήστε αυτόματα και παράλληλα αυξάνετε την κοινωνικότητά σας μιλώντας με συναδέλφους που βρίσκονται εκεί.
 
Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάντα νερό με το φαγητό σας. Το να αισθάνεστε πεινασμένοι μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι. Το εμφιαλωμένο νερό απολυμαίνεται με όζον, το οποίο είναι άγευστο, άοσμο και ασφαλές για την υγεία χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα του νερού, σε αντίθεση με το νερό βρύσης που απολυμαίνεται με χλώριο. Το γεγονός ότι δεν έρχεται σε επαφή με παλιές σωληνώσεις το καθιστά καθαρό και απαλλαγμένο από βλαβερά για την υγεία στοιχεία όπως μικρόβια, βακτήρια, βαρέα μέταλλα.
 
1. Προσθέστε ένα φυσικό φρούτο 
 
Αν βρίσκετε το νερό άγευστο, ενισχύστε τη γεύση στο νερό σας με φέτες πορτοκαλιού, κομμάτια καρπούζι, λεμόνια, ακτινίδια ή σμέουρα. Μπορείτε ακόμη να παγώσετε τα φρούτα και να τα χρησιμοποιήσετε αντί για παγάκια για πιο δροσερό νερό. Με τους θερμοψύκτες νερού της Emelia μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με την επιθυμία μας ζεστό ή κρύο νερό. Το ζεστό ανέρχεται στους 85-95ο C, ενώ το κρύο στους 5-15ο C.
 
2. Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή πόσιμου νερού
 
Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματα ενυδάτωσης. Αυτές οι εφαρμογές παρακολουθούν πόσα υγρά έχετε καταναλώσει. 
 
3. Επιλογή της επωνυμίας εμφιαλωμένου νερού που επιθυμούμε.
 
Συνεργαζόμαστε με τρεις επώνυμους ΄Ελληνες παραγωγούς και εμφιαλωτές :
και δίνουμε άμεση πρόσβαση στους καταναλωτές μας σε νερό υψηλής ποιότητας, στην κατάλληλη θερμοκρασία, κάθε στιγμή της ημέρας.
 
 4. Τρώτε τροφές πλούσιες σε νερό όπως τα φρούτα και τα λαχανικά
 
Υπάρχουν πολλά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού. Γευθείτε φρούτα και λαχανικά πλούσια σε νερό όπως το μαρούλι, τα αγγούρια, τις φράουλες, το καρπούζι, τα βερίκοκα, τα κολοκυθάκια, τα κεράσια, το σπανάκι, το μπρόκολο και τις ντομάτες στη διατροφή σας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ωστόσο, αν και τα φρούτα και τα λαχανικά είναι μια μεγάλη πηγή νερού, δεν θα σας δώσουν την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη νερού. Συνεπώς, σας συνιστούμε να πίνετε νερό καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.
 
5. Συνδυάστε την αισθητική μαζί με την υγιεινή με τους νέους θερμοψύκτες EBAC από την Emelia.
 
Η Emelia για μια ακόμη φορά καινοτομεί στο χώρο των θερμοψυκτών καθώς δίνει την μοναδική δυνατότητα στον πελάτη να ανανεώσει μοναδικά την εμφάνιση του θερμοψύκτη του με χειροποίητη κατά παραγγελία επένδυση ακρυλικής βαφής στο χρώμα που επιθυμεί και ταιριάζει στον χώρο του.  Η εταιρεία Emelia απευθύνεται σε ιδιώτες και επαγγελματίες που επιθυμούν να δώσουν μια διαφορετική νότα χρωμάτων στο χώρο τους. Το έμπειρο προσωπικό μας μέσα από μια ευρεία παλέτα χρωμάτων σας βοηθάει να μεταμορφώσετε το καινούργιο σας θερμοψύκτη, να μετατρέψετε τον θερμοψύκτη σας με το χρώμα της αρεσκείας σας κάνοντας τον πρωτότυπο, να επιλέξετε από τις επιλογές το χρώμα που ταιριάζει στον χώρο σας, να δώσετε χρώμα στον χώρο σας, να καλύψετε τις φθορές του θερμοψύκτη σας και όλα αυτά με μια ενδεικτική χρέωση η οποία δεν ανταποκρίνεται με την ποιότητα του αποτελέσματος.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η ακρυλική βαφή που χρησιμοποιούν οι έμπειροι τεχνικοί μας έχει εγγύηση 3 χρόνων. Βάλτε χρώμα λοιπόν στον χώρο σας!
 
Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές και κόλπα, θα μάθετε να αγαπάτε τη γεύση του νερού, να δώσετε προτεραιότητα στις γουλιές σας και να οδηγηθείτε σε μια πιο υγιεινή εργασιακή ζωή. 
Read 2557 times Last modified on Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 12:02
Rate it
(1 Vote)