Ως άνθρωποι βασιζόμαστε σε μια συνεχή παροχή νερού προκειμένου να συντηρούνται τα κύρια όργανά μας όπως οι μύες, το δέρμα και το αίμα. Ο εγκέφαλό μας αποτελείται από 85% νερό και είναι εξαρτώμενος από μια σταθερή ροή νερού προκειμένου να λειτουργεί σωστά.

Μια ανεπάρκεια νερού στον εγκέφαλο ακόμη και σε ποσοστό 2% μπορεί να προκαλέσει επιβράδυνση της λειτουργίας του και μείωση της εστίασης. Η έλλειψη νερού οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης και βραχυπρόθεσμα σε κακή μνήμη ενώ όταν το σώμα και ο εγκέφαλος είναι σωστά ενυδατωμένα είναι σε θέση να λειτουργούν με σαφήνεια και να αποδίδουν στο μέγιστο τις δυνατότητές τους.

Αφυδάτωση συμβαίνει όταν το σώμα χάνει περισσότερο νερό από αυτό που προσλαμβάνει, δηλαδή τα κύτταρα του αίματος χάνουν περισσότερο νερό από αυτό που κερδίζουν. Αυτή η απώλεια νερού οδηγεί σε κόπωση, νωθρότητα αλλά και σύγχυση. Όταν ένα άτομο αισθάνεται διψασμένο έχει υποστεί ήδη αφυδάτωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι αφυδατωμένοι και συχνά συγχέουν τη δίψα με τη πείνα.  

Σύμφωνα με τα παραπάνω διαπιστώνουμε πόσο σημαντικό είναι το νερό στη καθημερινότητά και ιδιαίτερα στην εργασία προκειμένου να υπάρχει παραγωγικότητα και πνευματική εγρήγορση. Ακόμη και μια μικρή αφυδάτωση προκαλεί στους εργαζόμενους απώλεια ικανότητας συλλογισμού, μειωμένη οπτική αντίληψη και προβλήματα σε μαθηματικές δεξιότητες. Εφόσον ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει περίπου το 60% του χρόνου του στην εργασία και η πλειοψηφία αυτών των ωρών δαπανιέται στην εκτέλεση πολύπλοκων καθηκόντων που απαιτούν προσοχή και συγκέντρωση, σκεφτείτε πόσο σημαντική είναι η σωστή ενυδάτωση.

Παρ' όλα αυτά η αφυδάτωση είναι συχνό φαινόμενο στους εργαζόμενους αφού υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση καφεΐνης αντί νερού. Καταναλώνουν σταθερές ποσότητες καφέ ή τσάι, ροφήματα διουρητικά, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη απώλεια υγρών που αν δεν αναπληρωθεί με νερό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο των συνεπειών της αφυδάτωσης. Συμπτώματα είναι η κόπωση, οι ημικρανίες και γενικά η κακή υγεία.

Έτσι θα ήταν καλό οι εργαζόμενοι και όχι μόνο, να καταναλώνουν 8 ποτήρια νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι χώροι εργασίας θα πρέπει να διαθέτουν μια σταθερή παροχή πόσιμου νερού η οποία θα είναι εύκολα προσβάσιμη από όλους τους εργαζομένους.

Η Emelia μέσα από ένα φάσμα θερμοψυκτών εμφιαλωμένου νερού μπορεί να στήσει ένα δίκτυο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χώρου σας εγκαθιστώντας ψύκτες νερού σε σχέδια, χρώματα που θα ταιριάζουν απόλυτα στην επιχείρησή σας. Είναι ζωτικής σημασίας να διασφαλίσετε ότι εργαζόμενοί σας αντικαθιστούν το νερό που χάνουν, εφόσον με αυτό το τρόπο τους βοηθάτε να είναι υγιής, παραγωγικοί και αποτελεσματικοί στα καθήκοντά τους απλά με ένα ψύκτη νερού.   

Read 1479 times Last modified on Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015 16:33
Rate it
(0 votes)