Είτε απολαμβάνετε να πίνετε καφέ ή όχι, το γεγονός ότι υπάρχει ένα καφέ σε κοντινή απόσταση, στο σπίτι, στην εργασία και σε κάθε γωνιά του δρόμου, είναι πραγματικά. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι ο καφές είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα μετά το νερό και το δεύτερο ευρέως χρησιμοποιούμενο προϊόν μετά το πετρέλαιο. Πράγματι, ο καφές αποτελεί ένα βασικό κομμάτι σε κάθε τομέα της κοινωνίας μας, και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του, είναι κάτι που θα προσεγγίσουμε στη συνέχεια.

Είτε απολαμβάνετε να πίνετε καφέ ή όχι, το γεγονός ότι υπάρχει ένα καφέ σε κοντινή απόσταση, στο σπίτι, στην εργασία και σε κάθε γωνιά του δρόμου, είναι πραγματικά. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη δεδομένου ότι ο καφές είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές ρόφημα μετά το νερό και το δεύτερο ευρέως χρησιμοποιούμενο προϊόν μετά το πετρέλαιο. Πράγματι, ο καφές αποτελεί ένα βασικό κομμάτι σε κάθε τομέα της κοινωνίας μας, και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του, είναι κάτι που θα προσεγγίσουμε στη συνέχεια.


Καφές και σπίτι


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεκινήσουν την ημέρα τους χωρίς να απολαύσουν ένα φλιτζάνι καφέ. Κατά μέσο όρο, σε ένα συνηθισμένο νοικοκυριό η ημέρα ξεκινά πάντα με ένα φλιτζάνι καφέ από κοινού μεταξύ των ζευγαριών ή ανάμεσα σε όλη την οικογένεια. Συνοδεύοντας τον με το πρωινό τους ή διαβάζοντας την εφημερίδα τους το πρωί, ο καφές για πολλούς ανθρώπους είναι η πρώτη επιλογή για να αρχίσουν ήρεμα τις ρουτίνες τους και να προετοιμαστούν για την κουραστική μέρα που έρχεται.
Ο καφές επίσης είναι μάρτυρας για πολλές σχέσεις που έχουν χτιστεί. Εραστές, φίλοι, ζευγάρια, ομάδες, οργανισμοί, συνέδρια δεν στερούνται ποτέ τη στιγμή για ένα «φλιτζάνι καφέ". Η εύκολη πρόσβαση στα καφέ σε κάθε δρόμο σε όλο τον κόσμο είναι απόδειξη ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται άνετα στους χώρους διαμονής του να μιλήσουν, να κλάψουν, να γελάσουν, να απολαύσουν, να χαλαρώσουν, να διευθετήσουν προβλήματα μέχρι να ή απλά ενώ ο χρόνος μακριά. Εν ολίγοις, ο καφές είναι προφανώς ένα μέσο για τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα και να σχετίζονται με άλλους.


Καφές και Εργασία


Ανεξάρτητα από τη φύση της επιχείρησης στην οποία ανήκουν, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων έχει μια μηχανή καφέ ή κάποια γωνιά με καφέ στον χώρο τους. Ο καφές είναι αναμφίβολα μέρος κάθε σημαντικής επαγγελματικής συνάντησης, είτε πρόκειται μεταξύ των "bigwigs" της εταιρείας ή απλά ανάμεσα σε μια ομάδα εργαζομένων, κάνοντας ένα διάλειμμα. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν μπορούν να αποδώσουν στις ανάγκες της δουλειάς εάν δεν έχουν ένα φλιτζάνι καφέ δίπλα τους. Άλλοι εργαζόμενοι, όπως αυτοί που δουλεύουν σε βάρδιες, είναι ακόμη πιο εξαρτημένοι από την καφεΐνη αφού πρέπει να κρατηθούν ξύπνιοι.


Καφές και υγεία


Με την πάροδο των χρόνων, οι ειδικοί συζητούν για τις επιδράσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό. Και σχεδόν πάντα, αυτοί που υποστήριζαν ότι ο καφές είναι κακός για το ανθρώπινη υγεία είχαν δίκιο....μέχρι τώρα. Πρόσφατες έρευνες και μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση καφέ έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία. Οι ειδικοί πια μας επιβεβαιώνουν ότι ο καφές έχει περισσότερες θετικές επιδράσεις παρά επιβλαβείς. Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών, ο καφές έχει πλέον επιβεβαιωθεί για τις εξής ευεργετικές ιδιότητες:
Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων, του διαβήτη, την κίρρωση του ήπατος, τη νόσο του Πάρκινσον, τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τις πέτρες στην χοληδόχο κύστη.
Λειτουργεί αντισταθμιστικά σε "ζημιές" που προκαλούνται από κακές συνήθειες, όπως το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ.
Βοηθάει στο άσθμα, όταν το κατάλληλο φάρμακο για αυτό δεν είναι διαθέσιμο και ελαχιστοποιεί τη πιθανότητα να προκληθεί κατάθλιψη
Ενισχύει τη διάθεση και σταματάει τους πονοκεφάλους
Φυσικά, όλες αυτές οι θετικές επιδράσεις όπως και πολλές άλλες έρχονται πάντα καταναλώνοντας τις σωστές δόσεις καφέ και χωρίς να γίνονται υπερβολές.


Συμπέρασμα


Η κοινωνική δράση του καφέ είναι εμφανής. Θεωρούμενος ως καταλύτης για κοινωνικές επαφές, ο καφές διαδραματίζει ζωτικό ρόλο σχεδόν σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής. Οι άνθρωποι κάνουν επιχειρήσεις με καφέ, επικοινωνούν με τον καφέ, απολαμβάνουν με τον καφέ και εργάζονται με τον καφέ. Είναι, ως εκ τούτου, ασφαλές να υποθέσουμε ότι οι άνθρωποι ζουν με τον καφέ.

 

Read 873 times Last modified on Πέμπτη, 28 Μαϊος 2015 20:39
Rate it
(0 votes)