Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι πρέπει να πίνετε νερό συνεχώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και όταν δεν διψάτε. Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα; Είναι μια απλή ερώτηση χωρίς εύκολη απάντηση.

Οι μελέτες έχουν παράγει ποικίλες συστάσεις κατά τη διάρκεια των ετών. Αλλά οι ατομικές σας ανάγκες σε νερό εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας σας, του πόσο δραστήριοι είστε και του πού ζείτε.
Καμία φόρμουλα δεν ταιριάζει σε όλους. Αλλά το να γνωρίζετε περισσότερα για τις ανάγκες του σώματός σας για υγρά θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα.
Αυτό που μπορείτε όμως εύκολα να κάνετε είναι να τοποθετήσετε έναν ψύκτη νερού της Emelia στον οικιακό ή επαγγελματικό σας χώρο. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός ψύκτη νερού που σχετίζονται με την υγεία. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης πόσιμου νερού είναι η βελτίωση των πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων. Το νερό ενισχύει την αποδοτικότητα των εργαζόμενων, αθλητών, παιδιών κατά 30% επιτρέποντάς στο σώμα και στο μυαλό να αντέχει περισσότερες ώρες, δουλειάς, διαβάσματος, άθλησης. 


Ποια είναι τα οφέλη του νερού για την υγεία;

Το νερό είναι το κύριο χημικό συστατικό του σώματός σας και αποτελεί περίπου το 50% έως 70% του σωματικού σας βάρους. Το σώμα σας εξαρτάται από το νερό για να επιβιώσει. Κάθε κύτταρο, ιστός και όργανο στο σώμα σας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Έτσι πολλές επιχειρήσεις και σχολεία επενδύουν στην εγκατάσταση ψυκτών νερού προκειμένου να διασφαλίσει ότι το προσωπικό ή φοιτητές τους θα έχουν την ευκαιρία να καταναλώνουν αρκετό ποιοτικό νερό καθημερινά. Τοποθετώντας τον θερμοψύκτη Ebac της Emelia, αναβαθμίζετε τον επαγγελματικό σας χώρο, αποδεικνύοντας τη φροντίδα με την οποία χειρίζεστε τις ανάγκες του προσωπικού και των επισκεπτών σας.
Για παράδειγμα, τοποθετώντας έναν ψύκτη νερού της Emelia ώστε να πίνετε αρκετό νερό:
1)Απαλλάσσετε τα απόβλητα μέσω της ούρησης, της εφίδρωσης και των κινήσεων του εντέρου
2)Διατηρείτε τη θερμοκρασία σας κανονική
3)Λιπαίνετε τις αρθρώσεις σας
4)Προστατεύετε τους ευαίσθητους ιστούς σας

Η έλλειψη νερού μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση - μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν δεν έχετε αρκετό νερό στο σώμα σας για να εκτελέσετε κανονικές λειτουργίες. Ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να αποστραγγίσει την ενέργειά σας και να σας κουράσει. Οι ψύκτες νερού της Emelia καταλαμβάνουν μικρό χώρο, αυτό κάνει την μετακίνηση τους πιο εύκολη. Σημαντικό πλεονέκτημα επίσης είναι η επιλογή της επωνυμίας εμφιαλωμένου νερού που επιθυμούμε. Επιπλέον, μπορούμε να επιλέξουμε ανάλογα με την επιθυμία μας ζεστό ή κρύο νερό. Το ζεστό ανέρχεται στους 85-95ο C, ενώ το κρύο στους 5-15ο C. Το εμφιαλωμένο νερό απολυμαίνεται με όζον, το οποίο είναι άγευστο, άοσμο και ασφαλές για την υγεία χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα του νερού, σε αντίθεση με το νερό βρύσης που απολυμαίνεται με χλώριο.


Πόσο νερό χάνω κάθε μέρα;

Κάθε μέρα χάνετε νερό μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης, των ούρων και των κινήσεων του εντέρου. Για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας, πρέπει να αναπληρώσετε την παροχή νερού καταναλώνοντας ποτά και τροφές που περιέχουν νερό.
Οι ψύκτες νερού προσφέρουν δροσερό, φρέσκο και ποιοτικό νερό. Κάνοντας λοιπόν ένα διάλειμμα 5 λεπτών, προκειμένου να πιείτε ένα ποτήρι νερό στον ψύκτη, αναζωογονήστε αυτόματα και παράλληλα αυξάνετε την κοινωνικότητά σας μιλώντας με συναδέλφους που βρίσκονται εκεί. Το γεγονός οι ψύκτες νερού ότι δεν έρχονται σε επαφή με παλιές σωληνώσεις καθιστά το νερό καθαρό και απαλλαγμένο από βλαβερά για την υγεία στοιχεία όπως μικρόβια, βακτήρια, βαρέα μέταλλα.


Τι γίνεται με τη συμβουλή να πίνω 8 ποτήρια την ημέρα;


Πιθανότατα έχετε ακούσει τη συμβουλή να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό είναι εύκολο να το θυμάστε και είναι ένας λογικός στόχος. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν ενυδατωμένοι πίνοντας νερό και άλλα υγρά όποτε αισθάνονται δίψα. Για μερικούς ανθρώπους, λιγότερα από οκτώ ποτήρια την ημέρα μπορεί να είναι αρκετά. Αλλά άλλοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται περισσότερα.
Μπορεί να χρειασθεί να λάβετε υπόψη και άλλους παράγοντες για την ημερήσια πρόσληψη νερού σας:
 

Άσκηση.
Εάν κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας κάνει να ιδρώνετε, πρέπει να πίνετε επιπλέον νερό για να καλύψετε την απώλεια υγρών. Είναι σημαντικό να πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Με τον ψύκτη νερού τα παιδιά καταναλώνουν περισσότερο νερό, αφού το βλέπουν ως παιχνίδι. Περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης υγρών προέρχεται συνήθως από τα τρόφιμα και το υπόλοιπο από τα υγρά.

Περιβάλλον.
Αν διαμένετε σε ζεστό ή υγρό κλίμα μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε και απαιτεί επιπλέον υγρά. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να συμβεί σε μεγάλα υψόμετρα.
Γενική υγεία. Το σώμα σας χάνει υγρά όταν έχετε πυρετό, έμετο ή διάρροια. Πίνετε περισσότερο νερό ή ακολουθήστε τη σύσταση του γιατρού σας. Άλλες καταστάσεις που μπορεί να απαιτούν αυξημένη πρόσληψη υγρών περιλαμβάνουν λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και πέτρες του ουροποιητικού συστήματος.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός.
Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.


Σχετικά με την ποιότητα των θερμοψυκτών της Emelia: 


Η χρήση φιάλης PET είναι η ασφαλέστερη επιλογή έναντι των πλαστικών, καθώς δεν συμβάλλει στην δημιουργία αλλοιώσεων του νερού και της ίδιας της φιάλης. Επιπλέον, η φιάλη νερού θα πρέπει να είναι καλά ασφαλισμένη, ώστε το νερό να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα, πράγμα που μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης βακτηρίων. Οι βρύσες θα πρέπει να προστατεύονται , ώστε οι χρήστες να μην έρχονται σε επαφή μαζί τους και τις μολύνουν.
Τακτική συντήρηση με σκοπό τη σωστή απολύμανση των θερμοψυκτών επιβάλλεται κάθε 3-4 μήνες. Η συντήρηση θα πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τα πρότυπα του Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συνδυάστε την αισθητική μαζί με την υγιεινή με τους νέους θερμοψύκτες EBAC από την Emelia. Η Emelia για μια ακόμη φορά καινοτομεί στο χώρο των θερμοψυκτών καθώς δίνει την μοναδική δυνατότητα στον πελάτη να ανανεώσει μοναδικά την εμφάνιση του θερμοψύκτη του με χειροποίητη κατά παραγγελία επένδυση ακρυλικής βαφής στο χρώμα που επιθυμεί και ταιριάζει στον χώρο του.  

Read 628 times Last modified on Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 17:11
Rate it
(0 votes)