Οι ψύκτες νερού είναι  κάτι περισσότερο από ένα απαραίτητο εφόδιο στους χώρους γραφείων και στους κοινόχρηστους χώρους, έχουν γίνει πλέον μια κοινή οικιακή συσκευή. Οι ψύκτες νερού Emelia  παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα, όπως καθαρό φιλτραρισμένο νερό, εύκολη αποθήκευση, προσβασιμότητα σε κρύο νερό και ζεστό νερό όποτε επιθυμείτε  και διασφάλιση υγιεινής, καθώς  υπάρχει μικρότερος κίνδυνος μόλυνσης του νερού.

Με τους ψύκτες νερού έχετε την δυνατότητα να καταναλώνετε φρέσκο και φιλτραρισμένο νερό εύκολα και μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα διαφορετικά είδη και μοντέλα από ψύκτες νερού που διαθέτει η  Emelia παρέχουν  απεριόριστες δυνατότητες και πληθώρα επιλογών. Ωστόσο για να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο με βάσεις τις ανάγκες σας, είναι ωφέλιμο να ακολουθήσετε ένα οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες για να κάνετε την σωστή επιλογή. 

 

Τι είναι οι ψύκτες νερού ;

Οι ψύκτες νερού είναι μια ηλεκτρικές συσκευές που λειτουργούν όταν συνδέονται σε μια πρίζα για τη διανομή κρύου, ζεστού νερού ή και τα δύο. Αυτό γίνεται δυνατό μέσω ενός εσωτερικού ηλεκτρικού συστήματος θέρμανσης και ψύξης που συνδέεται με βρύσες στο εξωτερικό του ψυγείου νερού. Όταν πατάτε τη βρύση, απελευθερώνεται νερό από την προσαρτημένη κανάτα νερού και ψύχεται ή θερμαίνεται αμέσως ανάλογα με τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας της συσκευής για να διανείμετε ζεστό νερό για το επόμενο φλιτζάνι τσάι ή παγωμένο νερό για ένα ποτό μετά την προπόνηση.

 

Παρακάτω θα δείτε τους παράγοντες που χρειάζεται να λάβετε υπ΄όψιν, προκειμένου να κάνετε την σωστή αγορά ψύκτη νερού που θα καλύψει τις προτιμήσεις σας

 

1) Ζεστό ή Κρύο νερό

Είναι χρήσιμο να αποφασίσετε τη θερμοκρασία νερού θέλετε να σας παρέχουν οι ψύκτες νερού. Ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τόσο ζεστό όσο και κρύο νερό. Στην Emelia  βρείτε το σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο μοντέλο IMI Cornelius, το οποίο προσφέρει 3 επιλογές θερμοκρασίας νερού , ζεστό , κρύο και θερμοκρασία περιβάλλοντος.

 
2) Φίλτρο νερού 

Τα φίλτρα νερού χρησιμοποιούνται όχι μόνο για να εξασφαλίζουν καθαρό πόσιμο νερό αλλά και άοσμη, υψηλής ποιότητας γεύση . Οι κανονικοί ψύκτες νερού δεν χρειάζονται φίλτρα νερού γιατί οι κανάτες νερού έχουν ήδη φιλτραρισμένο νερό μέσα τους. Το πιο συνηθισμένο φίλτρο που διαθέτου οι περισσότεροι ψύκτες νερού είναι το φίλτρο ενεργού άνθρακα και το φίλτρο αέρος που παρέχουν σταθερή ποιότητα νερού χωρίς οσμές. Παράλληλα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητο να διαθέτει ένας ψύκτης νερού είναι το αντιμικροβιακό φίλτρο που είναι σχεδιασμένο για  να αφαιρεί μικρά σωματίδια και  ιζήματα, μόλυβδου και χλώριο από το νερό.

 

3) Σύστημα φόρτωση στους ψύκτες νερού 

Οι ψύκτες νερού διακρίνονται σε δύο βασικές κατηγορίες όσον αφορά το σύστημα φόρτωσης. Αναλυτικότερα, υπάρχουν οι ψύκτες νερού υψηλής φόρτωσης και κάτω φόρτωσης. 

Ψύκτες νερού κορυφαίας φόρτωσης:

Έχουν την κλασική εμφάνιση που συνδέουμε με τους ψύκτες νερού και τις αίθουσες διαλειμμάτων στο χώρο εργασίας – συνομιλία με ψυγείο νερού, κανείς; Αλλά έχουν επίσης κερδίσει δημοτικότητα ως προσθήκη στις κουζίνες του σπιτιού, στα πλυντήρια και στις εφεδρικές γωνιές των οικογενειακών δωματίων. Με τους ψύκτες νερού με φόρτωση από πάνω, αφαιρείτε το καπάκι της κανάτας νερού, τη σηκώνετε από τη βάση της και στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε έτσι ώστε η στενή πλευρά να ταιριάζει στο επάνω μέρος του ψυγείου νερού και να την ασφαλίζει στη θέση της. Στη συνέχεια, η βαρύτητα κάνει το έργο της πλήρωσης της εσωτερικής δεξαμενής με νερό. Όταν πιέζετε τη βρύση νερού, νερό απελευθερώνεται από τη δεξαμενή μέσω της βρύσης και μέσα στο φλιτζάνι σας.Λόγω του απλού σχεδιασμού τους, αυτό το στυλ φόρτωσης είναι το πιο φθηνό.

 
Ψύκτες νερού κάτω φόρτωσης:

Δεν σας αρέσει η εμφάνιση μιας ογκώδους κανάτας νερού; Κρύψτε το με ψύκτη νερού φόρτωσης από κάτω. Σε αντίθεση με τις ποικιλίες υψηλής φόρτωσης, αυτές κρατούν τις κανάτες νερού κρυμμένες από την ορατή, κάτι που λειτουργεί καλά για αισθητικούς λόγους ή εάν θέλετε να τοποθετήσετε έναν ψύκτη νερού σε χώρο με ράφια πάνω από το κεφάλι. Αυτή είναι επίσης μια κατάσταση που μπορείτε να επωφεληθείτε, επειδή δεν χρειάζεται να σηκώνετε τις κανάτες νερού στη θέση τους. Απλώς ανοίξτε τη θήκη στο κάτω μισό του ψυγείου νερού και τοποθετήστε την κανάτα νερού μέσα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τον μηχανισμό της αντλίας πάνω από το επάνω μέρος της κανάτας νερού, επιτρέποντας στον σωλήνα της αντλίας να καθίσει μέσα στην κανάτα νερού. Στη συνέχεια, κλείστε τη θήκη και είστε έτοιμοι. Οι ψύκτες νερού κάτω φόρτωσης είναι συνήθως πιο ακριβοί από τους ψύκτες από πάνω, λόγω των πρόσθετων εξαρτημάτων που απαιτούνται για την άντληση νερού από κάτω προς τα πάνω.

 
4)Πρόσθετα χαρακτηριστικά 

Οι κλειδαριές ασφαλείας έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τα παιδιά, να καούν όταν οι ψύκτες νερού διαθέτουν επιλογή διανομής ζεστού νερού. Τα περισσότερα μοντέλα υψηλής τεχνολογίας ενδέχεται να έχουν ένα κουμπί κλειδώματος-ξεκλειδώματος ψηλότερα στον ψύκτη νερού που πρέπει να πατήσετε πριν χρησιμοποιήσετε το διανομέα ζεστού νερού.

Πολλοί ψύκτες νερού έχουν ένα δίσκο σταγόνων κάτω από τη βρύση του διανομέα που όχι μόνο δημιουργεί ένα βολικό μέρος για να τοποθετήσετε το ποτήρι σας καθώς γεμίζει με νερό, αλλά και συγκρατεί τυχόν διαρροές σε ένα σχέδιο ανοιχτού δίσκου. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να διατηρήσετε τα ξύλινα δάπεδά σας παρθένα και απαλλαγμένα από ζημιές από το νερό. Εάν ο δίσκος πιάνει νερό, απλώς αφαιρέστε τον και ρίξτε το περιεχόμενο στον νεροχύτη πριν τον επαναφέρετε στη θέση του.

 

4) Συντήρηση 

Ένας παράγοντας που είναι απαραίτητο να έχετε στο νου σας όταν θα κληθείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πληθώρα από ψύκτες νερού είναι η συντήρηση. Προκειμένου να  λειτουργεί σωστά ένας ψύκτης νερού και να απολαμβάνετε στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα του, κρίνεται αναγκαίο να αλλάζετε το φίλτρο κάθε 3 μήνες περίπου. Στους σύγκρονους ψύκτες νερού  οι οδηγίες συντήρησης αποτελούνται από απλά βήματα τα οποία ολοκληρώνονται μέσα σε λίγες ώρες.

 

Εμπιστευτείτε την Emelia 

Η Emelia διαθέτει ένα μεγάλο εύρος θερμοψυκτών με διαφορετικές λειτουργίες και δυνατότητες. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, υπάρχει σίγουρα ένας θερμοψύκτης νερού Emelia διαθέσιμος που να ταιριάζει στις προδιαγραφές σας. Γι’ αυτό λοιπόν λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω οφέλη που παρέχουν οι θερμοψύκτες Emelia στον εργασιακό χώρο, όχι μόνο για την παραγωγικότητα στο χώρο εργασίας, αλλά για όφελος της υγείας και της ευημερίας όλων, εάν επενδύσετε στην προσθήκη ενός θερμοψύκτη είναι σίγουρο ότι οι ικανοποιημένοι εργαζόμενοι θα φέρουν και καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρηση σας. Εξάλλου ποτέ δεν ξέρετε, ίσως η επόμενη καλύτερη ιδέα της εταιρείας σας, έρθει στο μυαλό ενός μέλους του προσωπικού καθώς ξαναγεμίζει το φλιτζάνι του με λίγο δροσιστικό νερό.

 
 
Read 1060 times Last modified on Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022 12:26
Rate it
(1 Vote)