Το νερό αποτελεί πραγματική πηγή ζωής για τον άνθρωπο, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 11 λόγους που πρέπει να πίνουμε νερό, θα εκπλαγείτε από τα οφέλη του πόσιμου νερού.

Το νερό αποτελεί πραγματική πηγή ζωής για τον άνθρωπο, παρακάτω σας παρουσιάζουμε 11 λόγους που πρέπει να πίνουμε νερό, θα εκπλαγείτε από τα οφέλη του πόσιμου νερού.

1. Απώλεια βάρους

Το πόσιμο νερό σας βοηθά να χάσετε βάρος καθώς καθαρίζει τα υποπροϊόντα του λίπους. Το πόσιμο νερό μειώνει την πείνα, είναι ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης έτσι πίνοντας νερό τρώτε λιγότερο. Επιπλέον, το νερό έχει μηδέν θερμίδες.

2.Φυσική θεραπεία για τον πονοκέφαλο

Βοηθά στην ανακούφιση από πονοκέφαλο και πόνους στην πλάτη οι οποίοι οφείλονται σε αφυδάτωση του οργανισμού. Αν και πολλοί λόγοι συμβάλλουν σε  ένα πονοκέφαλο, η αφυδάτωση είναι ο κυρίως.

3.    Φαίνεστε νεότεροι με υγιέστερο δέρμα

Θα μοιάζετε νεότεροι όταν το δέρμα σας είναι σωστά ενυδατωμένο. Το νερό βοηθά στην αναπλήρωση των ιστών του δέρματος, ενυδατώνει το δέρμα και αυξάνει την ελαστικότητά του.

4.    Βελτίωση της παραγωγικότητας στην εργασία

Ο εγκέφαλός σας αποτελείται ως επί το πλείστον από νερό, το πόσιμο νερό έτσι σας βοηθά να σκέφτεστε καλύτερα, να είστε σε εγρήγορση και πιο συγκεντρωμένοι.

5.    Καλύτερη Άσκηση

Το πόσιμο νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος σας. Αυτό σημαίνει ότι θα αισθάνεστε πιο ενεργητικοί όταν κάνετε ασκήσεις. Το νερό βοηθά επίσης στη τροφοδότηση των μυών.

6.    Βοηθά στην πέψη και στη δυσκοιλιότητα

το πόσιμο νερό αυξάνει τον μεταβολισμό σας, επειδή βοηθά στην πέψη. Ίνες και νερό πηγαίνουν ''χέρι-χέρι'' ώστε να υπάρχει καθημερινή κίνηση του εντέρου.

7.    Λιγότερες κράμπες και διαστρέμματα

Η σωστή ενυδάτωση δημιουργεί ένα στρώμα λίπους στις αρθρώσεις και στους μυς μειώνοντας τη πιθανότητα να πάθετε κράμπες και διάστρεμμα.

8.    Λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε

Πίνοντας άφθονο νερό βοηθάτε τον οργανισμό σας στο να καταπολεμά την γρίπη και άλλες ασθένειες, όπως τις πέτρες στα νεφρά και την καρδιακή προσβολή. Ιδιαίτερα ο συνδυασμός νερού με λεμόνι βοηθά σε παθήσεις όπως η νόσος του αναπνευστικού συστήματος, εντερικά προβλήματα, ρευματισμούς και αρθρίτιδα. Με άλλα λόγια ένα από τα οφέλη του πόσιμου νερού είναι ότι μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

9.    Ανακουφίζει από την κούραση

Το νερό χρησιμοποιείται από το σώμα με σκοπό να ξεπλύνει τις τοξίνες και τα ''απόβλητα'' που υπάρχουν σε αυτό. Αν το σώμα σας στερείται του νερού, η καρδιά σας, για παράδειγμα, θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να μεταφέρει το οξυγονωμένο αίμα σε όλα τα κύτταρα και σε όλα τα ζωτικά όργανα. Έτσι εφόσον κουράζεται η καρδιά σας, κουράζεστε και εσείς συγχρόνως.

10.    Καλή διάθεση

Το σώμα σας αισθάνεται πολύ καλά και εσείς αισθάνεστε ευτυχείς.

11.    Μειώνετε τον κίνδυνο του καρκίνου

Σχετικά με το πεπτικό σύστημα, μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τους κινδύνους καρκίνου της ουροδόχου κύστης και του καρκίνου του παχέος εντέρου. Το νερό αραιώνει την συγκέντρωση των παραγόντων που προκαλούν καρκίνο στα ούρα και μειώνει το χρόνο στον οποίο έρχονται σε επαφή με τα τοιχώματα της κύστης.
Μετά από αυτά μπορείτε να κατανοήσετε τη σπουδαιότητα της κατανάλωσης πόσιμου νερού για το σώμα σας.

 

Read 1331 times Last modified on Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015 19:16
Rate it
(0 votes)